Dete izumelo „pametno zvono“

zvono
Lorens je dokazao da nikada ne možeš biti ni premlad ili prestar za sjajne ideje. Dečak iz Vajtelefea, gradića na istoku Engleske, izumio je „pametno zvono“, koje kada pritisnete poziva vlasnika kuće ili stana na mobilni telefon, pa on ili ona mogu razgovarati s osobom koja je pozvonila….

Osim što će zvono zbuniti i oterati provalnike, korisno je iz više razloga. Naime, ako očekujete poštu, a niste u mogućnosti da budete kod kuće, kada poštar pozvoni na vaša vrata automatski ćete uspostaviti telefonsku vezu s njim.

Za uređaj su se zainteresovale brojne kompanije, ali je dečak već potpisao ugovor s „Commtel Innovateom“, koji će na tržište za početak plasirati 20.000 uređaja.

Dečak je podelio s medijima kako je prve prototipe uređaja, koji koristi SIM karticu i postojeće mobilne tehnologije, hteo da napravi kako bi pomogao majci u pronalasku pošte koju dobiju za tokom odsustvovanja od kuće. Kasnije je zaključio da bi takav uređaj sprečio brojne provalnike.

Lorens je ovim izumom bar malo osigurao vlastitu, ali i budućnost svoje porodice jer se pretpostavlja da će za patent dobiti više od 250.000 evra. Zvono će se prodavati po ceni od 30 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *