Barak Obama napisao knjigu za decu

barak obama knjiga
Nakon što je osvojio svet odraslih sa svoja dva bestselera, predsednik SAD Barak Obama napisao je i knjigu za decu stariju od tri godine, inspirisanu američkim velikanima…

Za dva meseca na policama američkih knjižara pojaviće se najnovija knjiga iz pera američkog predsednika Baraka Obame.

„Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters“ (O tebi pevam: Pismo mojim kćerkama) je knjiga inspirisana američkim velikanima i namenjena je deci.

Reč je o zbirci priča o američkim pionirima, tačnije 13 „velikana“ američke istorije, od prvog predsednika Džordža Vašingtona do bejzbol velikana Džekija Robinsona i umetnice Džordžije O’Kif.

Knjiga će se naći u prodaji od 16. novembra u izdanju kuće „Rendom haus“. Predstavnik izdavačke kuće pohvalio je Obaminu knjigu za koju je rekao da je namenjena deci starijoj od tri godine.

„Čast nam je izdati tu izvanrednu knjigu koja predstavlja spoj reči i slike, istorije i pripovedanja. Ona slavi karakteristike koje su ujedinile Amerikance – potencijal da sledimo svoj san i krčimo sopstvene puteve“, rekao je.

Obamina nova knjiga ima 40 strana, a ilustracije su delo Lorena Longa koji je, takođe ilustrovao Madoninu knjigu „Mr Peabody’s Apples“ (Jabuke gospodina Pibodija).

Knjiga će prvo biti objavljena u 500.000 primeraka, a moguće je da će se pojaviti i u formatu prilagođenom Eplovom „ajpedu“. Njena cena biće 17,99 dolara.

U „Rendom hausu“ su saopštili da će prihod od autorskih prava za ovu knjigu Obama pokloniti fondu za školovanje dece palih boraca i ratnih vojnih invalida.

Dve prethodne Obamine knjige, „Snovi mog oca“ i „Smelost nade“, prodate su u milionskom tiražu.

Nije prvi

Obama nije prvi američki predsednik koji je napisao knjigu za mlade. Džimi Karter je izdao „The Little Baby Snoogle-Fleejer“ 1995. godine, deceniju nakon odlaska iz Bele kuće.

Teodor Ruzvelt je zajedno sa piscem Henrijem Kebotom Lodžom 1895. godine, pre nego što je postao predsednik, napisao knjigu „Hero Tales from American History“ (Junačke priče iz američke istorije).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *