3D bez glavobolje

naocare

Jedna od vodećih kompanija u industriji zabave, čuveni Technicolor, predstavio je program za sertifikaciju 3D materijala – Tehnicolor Certifi 3D…

Prema rečima zvaničnika kompanije, novi sertifikat će garantovati kvalitet sadržaja iz ugla tehničke izvedbe, što je obuhvaćeno sa 15 kontrolnih tačaka.

Pored toga, Technicolor će obučavati tehničko osoblje studija za što efikasnije dizajniranje sadržaja koji ispunjavaju zadate parametre. Ipak, za krajnje korisnike je mnogo interesantnija tvrdnja da će Technicolor Certifi3D obezbediti uživanje u 3D sadržajima bez glavobolje, zamora očiju i sličnih negativnih efekata.

Prema većini istraživanja, glavni uzroci ovih pojava leže u nedovoljnoj usklađenosti levog i desnog kanala (odnosno slika namenjenih levom i desnom oku) i trodimenzionalnim slikama koje su predaleko ili preblizu gledaocima, ili se nalaze na rubovima vidnog polja.

Novi sertifikat posvećuje posebnu pažnju usavršavanju ovih kategorija, što će dovesti do znatnog umanjenja ili potpunog nestanka navedenih smetnji kod gledalaca.

B92.net

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *