Najtanji TV na svetu

tanak lg
Klasični 42″ LCD televizor debeo je oko 80 mm, ukoliko se koriste LED diode ta brojka pada na 20-40 mm, a dosadašnji rekorder bio je Sony, sa 9,9 mm tankim televizorom. Novi kralj je LG, sa 5,9 mm

Nakon što je sa modelima za 2009. iznenadio konkurenciju sjajnim multimedijalnim mogućnostima (reprodukcija HD DivX i MKV filmova…), LG je ponovno napravio tehnološki iskorak, i nadmašio sve premium marke televizora predstavivši najtanji televizor na svetu, debljine samo 5,9 mm.
tanak lg
Za postizanje ovakvog uređaja nije bila dovoljna klasična LED tehnologija, gde su LED diode smeštne iza LCD panela, nego se koristi EDGE LED dizajn, koji svetleće diode smešta na ivicama ekrana. Pozadinsko osvetljenje – nužno za rad LCD ekrana – dovodi se ptičkim vodovima. Tu tehnologiju koriste Samsung i Sony, ali je LG napravio iskorak unapredivši, tj. dodatno stanjivši te vodoe. Rezultat je zapanjujući, pogledajte fotografije: televizor možete postaviti na zid, a da uopće ne strši – tanji je i od slika sa najtanjim okvirom.
tanak lg
LG je predstavio ovaj revolucionarni TV u dve verzije, 42″ i 47″, koji su superštedljivi i uverljivo najlakši uređaji: samo 6.1 kg za manji, te 7.3 kg mase za veći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *