LG Optimus 2X

lg optimus

Iako LG nije bio u mogućnosti da sačuva sve informacije o svom novom pametnom telefonu pre zvaničnog predstavljanja, danas je ipak potvrđeno da će se njihov prvi pametni telefoni koji koristi dvojezgreni Nvidia Tegra 2, umjesto LG Star, zapravo zvati LG Optimus 2X….

LG je, naravno, iskoristio priliku da podseti kako se radi o prvom pametnom telefonu sa dvojezgrenim procesorom na tržištu koji radi na frekvenciji od 1 GHz te omogućava 1080p HD video prikaz i prenos sadržaja na „velike ekrane“ bežičnim putem korištenjem DLNA (Digital Living Network Alliance) podrške.

LG Optimus 2X donosi ekran dijagonale 4 inča sa WVGA rezolucijom, HDMI, 8 GB integrisane memorije (proširivo sa još 32 GB preko microSD utora), bateriju kapaciteta 1.500 mAh, 8 MP kameru straga te 1.3 MP kameru spreda, a jedini uočljiv nedostatak na prvi pogled je činjenica da će se inicijalno isporučivati sa Android 2.2 Froyo operativnom sistemom, iako je LG obećao i skoru nadogradnju na Android 2.3 Gingerbread.

Početak prodaje je najavljen za januar 2011. u Južnoj Koreji, a nakon toga će stići na tržišta Evrope i Azije. Amerikanci će, za promjenu, ovaj put morati sačekati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *