Nema smaka svijeta 2012.: Pet dokaza da drevne Maye nisu upravu

Maye su prorekli da nas navodno u decembru 2012. očekuje smak svijeta i iako smo preživjeli svjetske ratove, epidemije i pandemije, to je naš neminovan kraj. Donosimo vam pet razloga radi kojih se ne trebate bojati smaka svijeta…
Kao prvo, ne postoji jedan kalendar Maya. Maye su bili narod opterećen brojevima i datumima pa su imali tri vrste kalendara.

Tako naprimjer, postoji njihov kalendar prema kojem bi smak svijeta bio svakih 240 dana. Nemoguće. Kao drugo, samo je jedan natpis u cijelom kalendaru koji se odnosi na 2012. Ljudi koji dublje proučavaju Maye, tvrde da se najvjerovatnije radi o posveti na zgradi koja je nastala prije 1400 godina.

Pod treći razlog možemo uvrstiti činjenicu da se njihov kalendar zapravo ne završava. Istraživači navode i da postoji mnogo dokaza da su oni bili uvjereni da će se život nastaviti i poslije 2012. I na kraju, upotrijebite logiku, da su Maye imali tolike moći predviđanja, predvidjeli bi i kraj svoje civilizacije i pokušali to nekako spriječiti.

Zbog svih ovih razloga možete odahnuti i prestati paničariti. Naučnik David Morrison, astrobiolog, izjavio je nedavno da prima zabrinjavajuće visok broj paničnih poziva ljudi. Najstrašnije mu je kaže bilo kad mu se nedavno javila žena, majka dvije tinejdžerice i izjavila da njezine kćerkice razmišljaju o samoubistvu jer ne žele biti žive kada svijetu jednom dođe kraj. Jedna od majki koje su u strahu radi kraja svijeta je izjavila i da će prvo ubiti svoju djecu, a onda sebe.

Izvor: Cafe.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *