Konačno dokaz da su nas vanzemaljci posetili?!

vanzemaljci
Američki FBI objavio je na svom sajtu stotine tajnih dokumenata o slučaju „Rozvel“, a jedan od njih mogao bi da bude ključan dokaz da su vanzemaljci 1947. godine zaista sleteli u Novi Meksiko…

Misterija stara više od 60 godina o padu vanzemaljske letelice u Novi Meksiko u SAD mogla bi uskoro da bude rešena. Američki FBI objavio je na svom sajtu stotine poverljivih dokumenata o najpoznatijem X-fajlu, o slučaju „Rozvel“, a među njima se nalazi i jedan memorandum koji bi mogao da bude ključan dokaz da su vanzemaljci zaista posetili našu planetu.

Naime, gradić Rozvel u Novom Meksiku postao je poznat nakon izveštaja da je leteći tanjir pao u pustinju blizu vojne baze 2. jula 1947. Bilo je reči o tome da su nađena tela vanzemaljaca i da je američka vojska na njima obavila autopsiju, ali da je vlada SAD sve to zataškala zbog nacionalnog interesa.

vanzemaljci

Cenzurisana imena

Vojni zvaničnici su posle incidenta u Rozvelu izdali saopštenje u kojem se navodi da su glasine o letećem tanjiru tačne i da ga je jedan oficir vazduhoplovstva našao. U novinama su odmah osvanuli naslovi „Vazdušne snage zarobile leteći tanjir“. Međutim, 24 sata kasnije vojska je promenila celu priču tvrdeći da je objekat za koji se mislilo da je leteći tanjir u stvari meteorološki balon koji se srušio u blizini. Javnost je prihvatila tu priču i Rozvel je nestao iz vesti sve do kasnih ’70-ih kad su pojedinci iz vojske progovorili o tome. O tome je snimljen i film, a napisane su i mnoge naučno-fantastične knjige.

Posle više od 60 godina, FBI je odlučio da objavi stotine tajnih dokumenta o tom slučaju. Na jednom od zvaničnih memoranduma, agent Gaj Hotel 22. marta 1950. godine pisao je tadašnjem direktoru Federalnog biroa i naveo da je jedan vazduhoplovni istražitelj otkrio tri takozvana leteća tanjira u Novom Meksiku.

– Istražitelj je opisao da su tanjiri okruglog oblika sa izdignutim centrom, prečnika 15,24 metra. U svakom od njih nađena su po tri tela ljudskog izgleda, ali samo metar visoka. Na sebi su imala odela metalik boje, veoma finog materijala. Odela su slična onima koje nose probni piloti – naveo je Hotel.

On je napisao i da je istražitelj, čije je ime cenzurisano, tvrdio da su leteći tanjiri nađeni u Novom Meksiku na mestu gde vlada SAD ima veoma snažan radar i da se veruje da je on ometao mehanizam za upravljanje letelicama, koje su zbog toga i pale. U memorandumu je, takođe, navedeno da agent nije želeo da istražuje dalje.

Drugi memorandum objavljen na sajtu FBI iz 1947. označen kao hitan govori da je blizu Rozvela nađen predmet za koji se pretpostavlja da je leteći tanjir. Opisuje se da je on šestougaonog oblika i da liči na meteorološki balon. Međutim, u prepisci telefonskog razgovora između vojnih vazdušnih snaga i pešadijske kancelarije govori se o tome da pretpostavka da je u pitanju meteorološki balon ne stoji, ali se ne vidi zbog čega jer je reč cenzurisana.

vanzemaljci

Delove našao farmer

Inače, delove vanzemaljske letelice našao je Mek Brazel u julu 1947. dok se vozio J. B. Foster rančem da bi pregledao svoje stado ovaca nakon jake oluje. Na jednom pašnjaku uočio je veliku količinu raštrkanih komadića. Uzeo je komadić, pokazao ga prijateljima i zbog toga pozvao saveznog šerifa Džordža Vilkoksa. Materijal koji je pronašao bio je nalik metalu, ali nije reagovao na vatru i vratio bi se u prvobitno stanje svaki put nakon što bi ga zagrebao. Zaključili su da je materijal sigurno vanzemaljskog porekla. Šerif je zbog materijala kontaktirao sa vojskom, a Brazelu su nudili veliku nagradu za hrabrost ukoliko se ispostavi da je materijal zaista vanzemaljskog porekla.

Muškarac je preko noći postao medijska zvezda, a nakon nekog vremena trebalo je da prizna da je pogrešio i da se radi o meteorološkom balonu, a ne o materijalu s druge planete. Brazel nikada nije dobio obećanu nagradu, iako je i kasnije govorio da se sigurno radilo o vanzemaljskom materijalu.

vanzemaljci

Nakon 30 godina ponovo je otvoren slućaj „Rozvel“, a naučnici su pričali da je materijal deo svemirske letelice u kojoj su bili vanzemaljci. Slučaj su prebacili u strogo poverljive podatke. Medicinska sestra s područja Rozvela takođe je svedočila o padu letećeg tanjira. Ona je rekla da je videla bića ljudskog oblika. Nakon tih izjava dobila je premeštaj u Veliku Britaniju.

Pressonline.co.rs

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *