Da li će danas Rim pogoditi zemljotres?

bendandi
Italijan Rafaele Bendandi, koji je umro 1979. godine, tvrdio je da će 11. maja 2011. godine Rim pogoditi katastrofalan zemljotres, pišu mnogi italijanski i evropski portali od kojih neki i umiruju građane, tvrdeći da je nemoguće predvideti zemljotrese….

Bendandijevo predviđanje tema je brojnih italijanskih portala, blogova, o tome se raspravlja na svim društvenim mrežama, a čak se i italijanska televizija RAI pozabavila tom temom smirujući građane.

Bendandi se rodio 1893. godine, a list „Korijere dela sera“ prozvao ga je još 1924. godine „čovekom koji predviđa potrese“, jer je predvideo zemljotres koji se 2. januara te godine dogodio na području Jadrana. Potres je najavio godinu ranije.

Tokom života smatrali su ga šarlatanom, a on je tvrdio da su zemljotresi posledica kretanja planeta, meseca i Sunca i da se mogu predvideti.

Predvideo je navodno još nekoliko zemljotresa – 13. januara 1915. godine u Avencanu, 11 stepeni po Merkalijevoj skali, poginulo je oko 30 000 ljudi; 6. maja 1976. godine u Friuli, poginulo je 1 000 ljudi; kao i zemljotres 2. januara 1924. godine u Senegalu.

Njegova predviđanja nisu bilo sto odsto tačna, pogodio je mesto zemljotresa ali datum je promašio, ali za dan-dva.

Kako piše na stranici „Prediktionsfor 2012“, Bendandi je predvideo da će se veliki zemljotresi dogoditi 2011. i 2012. godine.

Ljudi koji prate njegov rad tvrde da u njegovim dokumentima nije navedeno mesto gde će se zemljotresi dogoditi, pa s obzirom da se ove godine već dogodio strašan zemljotres u Japanu veruju da će Rim sutra ipak ostati neoštećen. Drugi tvrde da u njegovim dokumentima jasno stoji da će 11. maja 2011. jak zemljotres pogoditi Rim.

Mnogi Italijani se prisećaju zemljotresa u Akvili 2009. godine u kome je poginulo 300 ljudi, a koji je predvideo italijanski naučnik Đoakino Đulijani. On je tada prijavljen zbog širenja panike, jer je upozoravao građane da se isele iz grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *