Zaljubila se na Facebooku, pa ostavila supruga

face love
Gusta tamna kosa, crne oči koje vas gutaju pogledom, 180 centimetara visok, menadžer, samac… Njegov profil na jednoj od brojnih društvenih mreža osvaja na prvi pogled pa je njegov zahtev za prijateljstvo odavno prihvaćen. Još kad bi pozvao na kafu…
Ali, što ako je celi njegov profil varka kao i u ostalih 58 posto slučajeva? Naime, istraživanje kompanije Logitech pokazuje da čak 58 posto Evropljana prikriva istinu o sebi u potrazi za idealnim partnerom putem interneta.

Od ljubavi online do rastave

Otići na sastanak s osobom koju ste upoznali na taj način za mnoge je još uvek tabu, ali zbog modernog i ubrzanog načina života za druge je to jedini način da nekog upoznaju, posebno za mlade ljude. Među njima je i 25-godišnja Zagrepčanka Ana koja je na društvenoj mreži svaki dan i provodi nekoliko sati dnevno tamo i već je stekla gotovo 350 prijatelja. Među njima su i dva momka s kojima se upustila u ljubavnu avanturu.

“Uz posao, za nas mlade malo je vremena da upoznamo nekoga, a ponekad se, zahvaljujući društvenim mrežama, i dogodi nešto neplanirano. Jedan mi je dečko bio posebno simpatičan, pa sam odlučila da s njim odem na kafu. Naravno, pre toga smo se mesecima dopisivali i čuli se mobilnim telefonom. Kada smo se dogovarali da se nađemo, bilo je to na javnom mestu. Bili smo u vezi gotovo godinu dana, a nije potrajalo zbog razloga zbog kojih ne potraju ni veze stvorene izvan virtualnog sveta. Jednostavno, nije išlo”, ispričala je o svom iskustvu Ana.

Da bi prihvatila zahtev nepoznatog muškarca za prijateljstvo, priznaje, presudan je izgled, a koliko će daleko ići njihov odnos, zavisi od mnogo čega. ”Osnovni problem kod takvog upoznavanja i izlazaka je naivnost ljudi. Mislim da se i putem interneta ljudi mogu lako “pročitati”. Ne treba verovati svemu što se vidi na profilu. Vidi se ako je neko stavio sliku nekog manekena. Ako se uspostavi komunikacija, dosta se toga može saznati o osobi”, ističe Ana i napominje da se takav način izlaženja ne razlikuje puno od onog kada osobu upoznate u kafiću.

“I napolje ti može neko doći i tražiti tvoj broj pa se nađete na kafi, a da se uopšte ne poznajete. Ovako možda čak i više znaš o toj osobi, vidiš njegov profil, prijatelje, pa čak i proodicu”, zaključuje Ana, koja sada izlazi s drugim dečkom kojega je upoznala, a gde drugde, nego na internetu.

Internet spaja virtualne duše

Da ljubav ne bira ni mesto ni vreme, dokazuje priča 35-godišnje Lucije.  ”Pre dva meseca na Facebooku mi je zahtev za prijateljstvo poslao Tomo. U neobaveznom chatu shvatili smo da se znamo iz neke davne priče, s nekog letovanja. Ubrzo sam svaki trenutak koristila kako bih s njim visila na fejsu i, kad smo se prvi put našli uživo, pre nekih mesec dana, shvatila sam da smo srodne duše. Ipak, puno toga bilo mi je na kocki, brak i dete. Dva dana i dve noći sam vagala i ipak odlučila priznati suprugu da imam u životu nekog novog i da želim razvod. Ostao je zatečen, a i ja sam se i sama iznenadila! Očito, ljubav čini čuda”, priča neverovatnu priču Zagrepčanka Lucija, koja je nakon tri godine braka zatražila razvod i preselila se u kuću svoje nove (virtualne) ljubavi – Tome. ”Moji su roditelji još u šoku i jako su ljuti na mene jer misle da sam zbog hira odbacila život, ali ja nikad u životu nisam bila ovako srećna”, iskrena je Lucija, koju čeka pravna borba za starateljstvo nad 18-mesečnim sinčićem.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *