WikiLeaks: Severna Koreja tražila od SAD-a da dovedu Erica Claptona

erik klepton
Među brojnim izvještajima diplomata objavljenih na web-stranici WikiLeaks našla se i jedna depeša ne toliko vezana za politiku. Naime, prema informacijama iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Seulu, zvaničnici Severne Koreje su tražili od američke vlade da organizuje koncert rock ikone Erica Claptona u njihovoj zemlji…
Pyongyang je ovaj koncert smatrao izrazom dobre volje u izgradnji boljih odnosa između dve zemlje, prenosi CNN.

„Organizovanje koncerta Erica Claptona u Severnoj Koreji takođe bi moglo biti korisno jer je mlađi sin Kima Jong-Ila zaljubljenik u muziku te legende rocka“, napisao je posrednik. „Kim Jong-Chol je navodno njegov veliki fan, pa bi koncert mogao biti prilika za izgradnju boljih odnosa.“

Claptonova PR služba još uvek nije prokomentarisala ove navode, a analitičari upozoravaju kako je moguće da je zapravo autor te depeše iz 2007. godine ovim predlogom pokušao promovisati samog sebe organizacijom događaja od velike važnosti u Severnoj Koreji.

Ipak, bivši CNN-ov dopisnik iz Azije, Mike Chinoy, naglašava kako ovo nije prva priča koja govori o porodici Kim kao velikim obožavateljima dela britanskog muzičara.

„U jednoj od priča stoji da su Kim Jong Chol i njegov brat Kim Jong Un navodno išli na Claptonov koncert negde u Evropi, dok su se školovali u Švajcarskoj“, ispričao je Chinoy.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *