Vatrogasci rizikovali život zbog plastičnog labuda

patka
Nemački vatrogasci su izveli opasnu noćnu akciju pokušavajući da spase labuda iz zamrznutog ribnjaka. Kada su stigli do njega, shvatili su da je od plastike….
Mnogobrojni prolaznici u gradu Straubing u Nemačkoj su uputili telefonske pozive vatrogascima kada su u prolazu pored zaleđenog ribnjaka ugledali labuda koji se nije mrdao.

U akciji spašavanja je učestvovalo čak 25 vatrogasaca koji su rizikovali svoje živote hodajući po tankom ledu kako bi spasili labuda. Nakon pretrpljenog straha od upadanja u ledenu vodu, vatrogasci su shvatili da se radi o plastičnom labudu.

„Informacije koje smo dobili telefonom nisu bile dovoljno tačne. Dugo smo tražili ribnjak. Kada smo ga napokon pronašli, ugledali smo i labuda koji je bio na sredini ribnjaka. Operacija spašavanja je bila izuzetno opasna, jer smo morali hodati po veoma tankom ledu. Kada smo stigli do labuda, shvatili smo da je od plastike. Na tom je mestu postavljen kako bi plašio ptice i sprečio ih da jedu ribu. Srećni smo što niko nije nastradao, a ovo je u svakom slučaju bila korisna vežba“, rekao je jedan od vatrogasaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *