Tužio roditelje zbog ukidanja džeparca

dzeparac
Dvedesetpetogodišnji mladić iz Andaluzije na jugu Španije tužio je roditelje jer su mu oni zapretili ukidanjem džeparca ukoliko se ne zaposli, piše britanski „Dejli telegraf“….

Mladić je od suda tražio da njegovim roditeljima naredi da mu mesečno isplaćuju džeparac u iznosu od 400 eura.

Međutim, sudija iz grada Malaga doneo je odluku da mladić, koji je diplomirani pravnik, napusti roditeljsku kuću u roku od 30 dana i da nauči da se stara o sebi.

Analitičari navode da bi ova sudska odluka mogla da šokira Španiju, gde nije neuobičajeno da potomci ostaju u roditeljskim kućama sve do kasnih tridesetih godina.

Britanski dnevnik navodi da mladić, koji nije imenovan, predstavlja generaciju „ni-ni“ – pošto većina njegovih vršnjaka niti radi niti studira – u vreme kada je stopa nezaposlenosti u Španiji veća od 20 odsto.

Stopa nezaposlenosti mladih u Španiji je najviša u EU sa 43 posto, što je više nego dvostruko od proseka.

Jedan od pet Španaca mlađih od 30 godina još traži prvo zaposlenje a skoro polovina je na kraktoročnim ugovorima od manje od šest meseci.

Sudija je doneo odluku da je mladić „Sposoban da radi“ i da ne može da očekuje od roditelja da ga izdržavaju, mada su oni preuzeli mesečno uplaćivanje rata za njegov automobil.

Međutim, sudija je i roditeljima rekao da sinu uplaćuju 200 eura mesečno u naredne dve godine „kako bi mu pomogli u emancipaciji“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *