Striptizeta vozila pijana, pa dobila odštetu 100.000 dolara

Jedna striptizeta napila se na radnom mestu, sela za volan i doživela saobraćajnu nesreću. Tužila je klub kojeg smatra krivim za svoje nedogovorno ponašanje.
Sud u Jeffersonu (Alabama) odlučio je da klub koji nije uspeo da spreči svoju pijanu radnicu da sedne za volan, nakon čega je ona nastradala, mora istoj da isplati 100.000 dolara odštete.

Porota je odlučila da klub The Furnace mora isplatiti odštetu od 100.000 dolara Petsi Hamaker, čime će njeni troškovi lečenja biti pokriveni. Petsi je inače zahtevala “nagradu“ od 1.2 miliona dolara.

Petsi Hamaker je u spomenutom klubu tokom 2007. godine radila kao striptizeta i nakon čega se jedno veče pošteno napila i sela za volan pa doživela saobraćajnu nesreću odlučila je da tuži svoje poslodavce jer je nisu sprečili u suludom naumu.

Hamaker, koja je nastupala pod imenom Tessa, kobne  večeri je, 17.10. 2007., popila više nego što je trebala te je nakon sudara u njenoj krvi pronađen 1.5 promila alkohola. Iz VIP dela kluba izbacili su je čuvari jer je gnjavila goste, nakon što su je tri puta pokušali sprečiti da sedne za volan, Petsi se ipak domogla auta i krenula sama kući. U nesreći je slomila nos i čuknula vilicu te zbog toga više ne može da pleše.

Hamaker smatra da je nastradala jer je klub zanemario pravila sigurnosti po kojima striptizete smeju da popiju najviše dva alkoholna pića za veče pa u slučaju da se plesačica ipak napije moraju je zadržati u zgradi, uzeti joj ključeve od auta i nazvati prijatelja ili taksi da je odveze kući.

Advokati kluba isticali su da su je zaposleni u više navrata pokušali zadržati.

No saosećajna porota odlučila je bar da pokrije  troškove lečenja nesretne striptizete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *