Skandal kineskih zvaničnika, photoshop im nije jača strana

kina politika
Tri kineska zvaničnika ponosno su istakli fotografije sa otvaranja nove ulice na jugozapadu Kine. No, na njihovu žalost, svoje neprisustvovanje otvaranju ulice veoma su loše pokušali da zakamufliraju.Čak i neko ko nikad ne koristi Photoshop na ovim fotografijama može vrlo lako uvideti da nešto nije u redu….
Skandal je u tome što je reč o propagandnim fotografijama predstavnika lokalnih kineskih vlasti. I laiku je, dakle, jasno da tri sredovečna muškarca „lebde“ nekoliko centimetara iznad ulice, a „ne uklapa“ se čak ni boja njihove odeće na fotografijama. No, kao da blamaža nije bila dovoljna, predstavnici vlasti su nakon svega saopštili da je profesionalni fotograf bio angažovan kako bi snimio trojicu zvaničnika na otvaranju ulice. No, po završetku posla fotografije mu se, kako su naveli, nisu svidele, pa je odlučio da ih doradi u Photoshopu.
kina politika
Nakon toga, svidelo se to njemu ili ne, fotografije su postavljene na opštinsku web-stranicu čime su zvaničnici izvrgnuti podsmehu u međunarodnim okvirima, čak iako su desetine stanovnika odmah zvale opštinu tražeći da se sporne fotografije uklone sa stranice. Ali, ipak nisu uklonjene pre nego što su raširene širom sveta.
Tako se sada masovno zbijaju šale s „nedužnim“ triom, pa su se osim na otvaranju ulice, između ostalog, našli i na Mesecu pa okruženi dinosaurusima…. prenosi Daily Mail.
kina politika
kina politika
kina politika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *