Ruski milijarder tražio da mu iz tuša teče šampanjac

tus
Svet potresa globalna ekonomska kriza, ali zato biznis superluksuznih jahti proživljava pravu renesansu. Nemačka brodogradilišta trenutno grade super jahtu rekordne dužine od 180 metara za arapskog šeika, a Der Spiegel piše da se planira gradnja i još veće superluksuzne jahte, veličine 200 metara….

Ali, brodograditeljima milijarderi dolaze i sa toliko neverovatnim zahtevima, da se čak ni profesionalni graditelji jahti tome ne mogu načuditi. Naime, jedan neimenovani ruski oligarh tražio je da mu u jahtu ugrade tuš iz kojeg će teći šampanjac, a ne voda.

“Normalan“ tuš

Čak je bio i prilično precizan pa je tražio da tuš prska 40 litara šampanjca u minuti!. “Normalan“ tuš koji mu planiraju ugraditi u jahtu inače košta 24.000 dolara, a sada će se na njemu morati napraviti dodatne prepravke, a da ne spominjemo i cenu šampanjca, koja sigurno neće biti mala.

Dakle, svet grca u dugovima i globalnoj ekonomskoj krizi, a šef prodaje nemačkog brodogradilišta Lürsen za Spiegel kaže nešto sasvim suprotno, čak šokantno. ‘Imamo neobičnu situaciju. Nikad u istoriji čovečanstva nije bilo dostupno toliko novca’, zaključio je.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *