Petogodišnjaci će polagati vozački ispit

klinci vozaci
Deca u uzrastu od 5 do 12 godina će polagati vozački ispit, a potom će i voziti automobile pod nadzorom policije u gradu Trafic City…
U Abu Dabiju će biti izgradjeno specijalno predgradje koje će koštati 50 miliona dolara, u kome će deca moći da voze prave automobile po pravim ulicama.
Deca u uzrastu od 5 do 12 godina će imati šansu da voze automobile na baterije, sa maksimalnom brzinom od 15 km/h. Uzrast od 13 do 17 godina će voziti automobile na benzin, a njihova maksimalna brzina biće 20 km/h.
Putna mreža će biti opremljena semaforima, tunelima, mostovima kao i imitacijom kiše i magle. Situacija na putevima će biti bliska realnosti i slaće se na monitor u policijski centar.
Tamo će se registrovati prekršaji i izveštavaće roditelje o kaznama. Oni koji žele veću brzinu imaće mogućnost da svoje vozačke sposobnosti probaju na specijalnom putu na kome će se razvijati brzina od 70 km/h.
“Ovim pristupom vozači će učiti saobraćajna pravila od malih nogu. Naučiće da moraju da vežu siguronosni pojas i slušaju instrukcije“, kaže Ahmed al Nijadi, upravnik saobraćajne policije u Abu Dabiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *