Nije se brijao dok nije uhvaćen Osama bin Laden

osama brada
Nakon terorističkih napada 11. septembra 2001. godine američki učitelj Gary Weddle (50) iz Ephrate u Washingtonu zakleo se da se neće brijati dok ne ulove Osamu bin Ladena….
Ipak, mislio je da je reč o mesecima, a ne o deset godina. Iako se cela Amerika veselila u ponedjeljak Gary se veselio još više. Konačno se rešio brade koja mu je dosezala do prsa. Kako bi ironija bila veća, s tolikom bradom i ličio je na najtraženijeg svetskog teroristu.

“Prvih pet minuta sam plakao, a onda sam zgrabio žilet i nisam je mogao skinuti dovoljno brzo“, rekao je Gary, a njegova žena Donita presrećna je što opet vidi suprugovo lice.

“Izgleda deset godina mlađe. Ovo je jako srećan trenutak za nas i jako srećan trenutak za celu naciju“ rekla je Donita.

Prijatelji su javili Garyju srećnu vest. Bio je u bašti i nije verovao dok nije upalio TV, piše Daily Mail. Prijatelji su već krenuli prema njegovoj kući kako bi posvedočili simboličnom trenutku. Direktor škole pohvalio ga je pred učenicima i rekao da se trebaju ugledati na njega jer je održao reč 3454 dana.

“Ako mi žele obrijati bradu na lesu – mogu. Ali, sam to neću učiniti. Nisam zaboravio 11. septembar i neću nikome dopustiti da zaboravi“ rekao je 2003. godine. Ljudi su ga tada ismejavali i govorili da pravi budalu od sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *