Džeksonova rukavica prodata za 350.000 dolara

Unikatni predmeti koji su pripadali preminulom kralju popa prodaju se kao alva, a kolekcionari se utrkuju ko će više da plati.


Ovog vikenda je za neverovatnih 350.000 dolara prodata rukavica od bež kože, ukrašena šljokicama, koju je Majkl Džekson nosio 1983. godine kada je prvi put izveo čuveni „moonwalk“ ples.

Među 350 predmeta koji su bili na aukciju u „Hard rok“ kafeu na njujorškom Tajms skveru, 70 je pripadalo nedavno preminulom kralju popa, a prodati su i po deset puta većoj ceni od procenjene.

Sa početnom cenom od 10.000 dolara, rukavica za golf za levu ruku proizvedena u Koreji, koju je Džekson kupio za samo 30 dolara, prvo je dostigla cenu od 120.000 dolara, pa 220.000, da bi na kraju bila prodata za 350.000 dolara.

Džekson je rukavicu nosio prilikom prvog izvođenja plesa „moonwalk“ interpretirajući čuveni hit „Billie Jean“.

Rukavicu je kupio biznismen iz Hong Konga, Hofman Ma i od sada će biti jedana u nizu „umetnina“ koje će krasiti predvorje njegovog hotela.

Na aukcije je prodat i jedan par čuvenih belih čarapa ukrašen šljokicama, kao i portreti Čarlija Čaplina koje je pevač nacrtao kada je imao devet godina, njegov automobil marke „mercedes“ iz 1985. godine, nekoliko pisama i jastušnica sa posvetom iz jednog hotela u evropskom Diznilendu.

Izvor: MONDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *