Dao ostavku u kongresu zbog internet zavodjenja

skandal
Oženjeni kongresmen Republikanske stranke iz Njujorka, Kris Li, dao je ostavku na svoje zastupničko mesto nakon što su mediji objavili kako je preko interneta golim slikama zavodio žene.

46-godišnji Li je otac jednog sina, a u Predstavnički dom je prvi put izabran 2008. godine. U saopštenju objavljenom na svojoj stanici napisao je kako žali zbog štete koju je učinio svojoj porodici i osoblju. „Duboko se i iskreno izvinjavam svima njima“, napisao je Li. Objasnio je da ne želi ovom pričom da naškodi ispunjavanju zadataka koji su pred političare postavljeni u zapadnom Nju Jorku i širom zemlje, pa je zbog toga podneo ostavku.

Lee je podnep ostavku nekoliko sati nakon što je žuti internet portal Gawker.com objavio mejlove koje je kongresmen slao 34-godišnjakinji koju je upoznao preko oglasnika Craigslist. Li nije potvrdio tačne razloge za ostavku, osim što je natuknuo da je napravio greške.

Žena, čije ime nije objavljeno, je ostavila poruku u rubrici „žena traži muškarca“ u kojoj je napisala da je u potrazi za atraktivnim i „finansijski i emocionalno osiguranim“ muškarcem starim od 30 do 40 godina. U e-mailovima je Li, koji je koristio svoje pravo ime i e-mail adresu, opisao sebe kao 39-godišnjeg razvedenog lobistu. Stavio je svoju sliku na kojoj je bez majice, a s kojom je želeo da sitakne bicepse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *