Osobine znakova – Ribe

Ribe

KARAKTERISTIKE RIBA:

Ribe su treći vodeni znak i poslednji od svih znakova. Ribe su nežne kao topla voda i lako se izgube. Ovaj znak nije uvek siguran u činjenice, ali zato itekako ume da oseti stvari. Biti preterano osetljiv i romantičan znači posedovati smisao za stvaralacku čaroliju; muzika, slikarstvo, poezija pravi su način samoizražavanja ovog znaka. Na njenu odluku se uvek predugo mora čekati. Ovaj je znak previše ljubazan da bi smisljao kako da povredi neku drugu osobu. Delovi tela povezani s Ribama jesu stopala. Ona nose čitavu težinu tela i Ribe pokušavaju nekad poneti sve nevolje sveta. Ribe su indirektan, zagonetan, romantičan, hipersenzitivan i selektivan znak. Iako shvata bolje od drugih, voli da blefira. Simbol je univerzalnog čoveka. Popustljiv, emotivan, ali je na poslu lider. Živi u svetu imaginacija. Ima jaku intuiciju. Vizionar je i odličan medijum.

PRIJATELJSTVO:

Riba ne samo da saoseća sa drugima, nego i oseća ono što druga osoba oseća.Ne priliči joj da preuzima inicijativu, veoma je prilagodljiva, ne želi prijatelje koji će je uvesti u dosadan i monoton svet prepun rutine. Stvarnost je za nju često razočaravajuća i povremeno se želi sakriti, pogotovo kada se nalazi u stanju krhkosti. Njenim pravim prijateljima to neće smetati i strpljivo će čekati da se vrati u realnost. Ljudi koji su joj bliski trebaju biti ljubazni i osetljivi, strpljivi i spremni da joj se pridruže na za nju očaravajućem mestu, gde nista nije onako kako izgleda..

POSAO:

Ribama najviše odgovara posao koji joj omoguje rad laganim tempom, bez krutih navika. Za nju je bolje da nije na rukovodećem radnom mestu, jer bi tada morala da donosi gomilu odluka, a to bi značilo da mora uznemiravati svoje kolege. Karijeru nikada neće birati prema plati, jer joj je mnogo važnije da bude zadovoljna svojom poslom i onim što radi.

ZANIMANJE ZA RIBU: je vezano za bolnice, socijalne ustanove, okultizam, umetnost, posebno slikarstvo i gluma.

GARDEROBA:

Ribe vole da se osećaju prijatno i čarobno u gardorebi koju nose.Dosadne stvari će prekrajati da bi bile zanimljivije. Voli antikvitete i stare sitne detalje će dodati na garderobu da bi joj dodala malo sjaja. Njena omiljena boja je morskozelena.

SLAVNE RIBE:

Albert Einstein – matematičar
Marija J. Zagorka – knjizevnica
Michaelangelo – slikar/kipar
Bruce Willis – glumac

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *