Osobine znakova – Rak

Rak
KARAKTERISTIKE RAKOVA:

Ovo je prvi vodeni znak, osetljiv i brižan. Svejedno da li muškarac ili žena, Rak je idealna mama Zodijaka, uvek pri ruci u krizama, pun saosećanja. Rak na svoj pažljiv i oprezan način voli da štiti i osigurava sve stvari i ljude koje voli. Delovi tela povezani s ovim znakom jesu grudi i stomak, što govori o potrebi da se brinu o drugima ali i oćekuju pažnju za uzvrat. Čulan je, tajanstven, odan. Ima bujnu mastu. Materinski je nežan. Voli kuću, porodicu. Slabe je volje, sklon piću. Obično ih majke guše preosetljivošću. To je najemotivniji astrološki znak. Ima jaku imaginaciju.

PRIJATELJSTVO:

Potrebno je osećati se potrebnim. Onaj ko kaže Raku da mu je neophodan u životu zauzeće posebno mesto. Ima hladnu ruku koja olakšava glavobolju, i sposobnost utehe da zakrpi nečije slomljeno srce. Puno nežnosti, brige i tolerancije treba za njegova promenjiva raspoloženja. Rodjen je pod vladavinom Meseca i Rak lice menja češće od njegovih. Nesigurnost ga čini mrzovoljnim ili priljubljivim uz druge. Prijatelji do kojih mu je stalo, moraju pokazati koliko im je stalo do njega i takve pozivaju u svoj oklop.

POSAO:

Bez obzira na to koji posao odabere, važno je da Rak oseća ugodnu atmosferu i da je siguran u vrednost onoga što radi. Kad se oseća dobro, polako se i pokreće, preuzimajucii odgovornost. Novac mu je jako važan i ništa ga ne greje kao dobar bankovni račun. Zato uglavnom nema poteškoca sa štednjom.

ZANIMANJA ZA RAKA su: fotograf, glumac, mornar, ugostitelj, istoričar, pisac, slikar, moler, trgovac, putnik, ekonomista i nastavnik.

GARDEROBA:

Raku se svidja udobna odeća i obuća, a prirodna vlakna i istančane boje mu najbolje odgovaraju. Suzdržava se pomalo od kićastih dodataka i nakita. Najdraže boje Raku su bela, krem i svetlozelena.

SLAVNI RAKOVI:

Georgio Armani – modni kreator
Bill Cosby – glumac, komičar
Lady Diana – princeza
Harison Ford – glumac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *