Osobine znakova – Ovan

Ovan

KARAKTERISTIKE OVNOVA:

Ovo je prvi vatreni znak i prvi od dvanaest znakova. Jedan je njegov omiljeni broj. S razlogom, i pokretom i razvijenom zastavom, Ovan voli da udje u borbu, da potuče ale i voli da pomogne svakome ko izgleda malo jadno. Sa tako puno fizičke energije Ovnu je potrebno puno prostora za svoju razigranost i buku. Sve je dobro dok se stvari kreću. Ovaj znak je previše nestrpljiv da bi besposleno čekao nečije dopuštenje i previše je samostalan da bi to za njega bilo važno. Ovan je preduzimljiv, odvažan, impulsivan, svojeglav, dinamičan. Ima najjaču energiju, ali nema istrajnu volju. Poseduje fizičku lepotu. Vodi večitu bitku i u konstantnoj je aktivnosti. Voli sport i sve vrste fizičkih aktivnosti.

PRIJATELJSTVO:

Ovan se uvek bori za pravdu i poštenu igru. Ne razume onoga koji ima dugotrajne probleme, a ne želi da se menja i deluje na njih. Voli biti u društvu sa živahnim ljudima, punim duha, baš onakvima kakav je i sam. Ovan je inspiracija za druge i svidja mu se kada vidi da njegovi prijatelji postaju odlučniji i jači posmatrajući kako on upravlja sa svojim životom..

POSAO:

Idealan posao za Ovnove je onaj u kojem mogu biti samostalni, čak i unutar nekog preduzeća i posao koji uvek nudi nove izazove.

ZANIMANJA ZA OVNOVE su: političar, advokat, inženjer, komičar, vojnik, hemičar, astronom, hirurg, frizer, mesar…

GARDEROBA:

Odeća i obuća koja omogućava slobodno kretanje, ali lepog izgleda. Sitni detalji ga očaravaju, voli žive boje, a omiljena mu je crvena.

SLAVNI OVNOVI:

Eddie Murphy – glumac
Diana Ross – glumica
Ayrton Senna – vozač auto trka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *