Osobine znakova – Devica

Devica

 

KARAKTERISTIKE DEVICA:

Devica voli da radi i u poslu je precizna i usmerena na pojedinosti, što donosi savršene rezultate. Problem je u tome što je ovaj znak plašljiv i kritičan jednako toliko kao što je dobar radnik, s toga je malo verovatno da će sebe oceniti velikom ocenom. Devica ima poseban dar služenja drugim ljudima. Takodje je zainteresovana za telo i očuvanje zdravlja. Creva su organi koji su povezani sa ovim znakom; verovatno zbog njihovog tako složenog oblika kao i zbog vrlo brzog reagovanja na strah. Devica je precizna, savesna, pedana, racionalna i nepoverljiva. Odličan saradnik, na koga se uvek možete osloniti. Više veruje u razum nego u intuiciju. Okrenuta je zdravlju, poljoprivredi, ali i umetnosti. Živi od sopstvenog rada.

PRIJATELJSTVO:

Značajni su prijatelji Devici verovatno duhoviti i pametni ljudi, a na dno spiska su prijatelji koji je pokušavaju iznenaditi, nije važno da li dobrim namerama. Njena zemljana priroda mrzi biti zatečena na spavanju, postaje uznemirena istog trenutka kada spazi uljeza. Bliski će se prijatelj uvek moći osloniti na njenu inteligentnu i obzirnu ljubaznost. Nikada nije sentimentalna ili ushićena, ali ima jasna logiku i oštroumne šale.

POSAO:

Devici je za zdravlje posao od vitalne važnosti i ona će imati šta da radi čak i na odmoru. Rutina je opušta i puno je sretnija kada radi kao crv u tišini, nego osvetljena reflektorima. Ne traži glavnu ulogu, ali potreban joj je stabilan, mentalno osvežavajući posao koji osigurava korišćenje oštrog oka i sigurne ruke. S novcem postupa razborito, ali on je ne motiviše – čak i kad bi pronašla kokošku koja nosi zlatna jaja, ne bi prestala raditi.

ZANIMANJA ZA DEVICU su: farmaceut, trgovac, pisac, lingvista, pijanista, slikar, glumac, sportista i pravnik.

GARDEROBA:

Devica se oseća šik i elegantna u dobro skrojenoj i ne previše istaknutoj odeći. Fini tonovi najbolje joj odgovaraju, a njene su omiljene boje tonovi nežnosmedje, plave i sive.

SLAVNE DEVICE:

Agatha Christie- pisac
Keanu Reeves – glumac
Majka Tereza – dobročiniteljka

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *