Osobine znakova – Blizanci

Blizanci

KARAKTERISTIKE BLIZANACA:

Ovo je prvi vazdušni znak. Blizanci su radoznali, zaposleni i razgovorljivi. Uvek postoje stotine stvari koje iskaču iz njihovog uma. Rečenice tipične za Blizanca počinju rečima „Kako? Zašto? Gde?“. Ovaj znak uživa u dvostrukosti, tako da može biti dvostruko aktivan, dvostruko pričljiv, dvostruko svestran. Blizanac je brz, živahan, radoznao, komunikativan, društven, spretan. Radi više poslova istovremeno. Na licu ima masku. Voli znanje radi njega samog. Mladalačkog je izgleda i duha.

PRIJATELJSTVO:

Blizanac je brbrljiva društvena osoba, pa se ljudi provodeći vreme s njim, izvrsno osećaju. Obožava da ima puno prijatelja s kojima može podeliti misli. Budući da živi u hladnoj, vazdušnoj zemlji uma, prijatelji su malo zbunjeni njegovim nedostatkom saosećanja. Ako ga zapitaju za savet, imaće puno dobrih ideja i predloga. Može ćaskati baš sa svakim i pritom se zabavljati ( barem neko vreme) ali prijatelji s kojima želi biti duže moraju biti domišljati i zabavni, moraju prštati idejama i ne sme nikada biti dosadno. Najsrećniji je dok priča, pa tih, namrgodjen prijatelj nema puno šanse. Ubrzo ce pobeći blistavim osobama i opet se pojaviti sa bezbroj fascinantnih zadataka koje treba odgonetnuti pre zore.

POSAO:

Posao iz snova mora Blizancu ponuditi promenljiv raspored. Potrebno mu je izlaženje i susretanje sa ljudima, učenje nove veštine i svakodnevno menjanje rutine. Pomalo je površan sa novcem i on mu nikada nije u prvom planu. Za njega je najvažnije da pronadje posao koji ga zaista stimuliše.

ZANIMANJA ZA BLIZANCE su: Pravnik, ekonomista, matematičar, pisac, naučnik, šahista, košarkaš, umetnik, spiker, nastavnik, poštar, trgovac, službenik, zanatlija, izdavač…

GARDEROBA:

Želi da se oblači malo drugačije od uobičajenog, ali u odeću i obuću koju ne treba posebno održavati, jer – tako je zaposlen. Odgovaraju mu prugaste, tačkaste, te tkanine sa sitnim uzorcima, a njegove su boje svetlosiva, ljubičasta i svetložuta.

SLAVNI BLIZANCI:

Steffi Graff – teniser
John F. Kennedy – predsednik SAD od 1961. do 1963.
Merilyn Monroe – glumica
Prince – muzičar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *