Osobine znakova – Bik

Bik

KARAKTERISTIKE BIKOVA:

Prvi zemljani znak. Blizak je kopnu i prirodi. Koliko je dugo vremena potrebno drvetu da izraste – toliko dugo Bik čeka ono što mu je stvarno važno. Može se to nazvati izvanrednom strpljivošću ili tvrdoglavošću… Ovaj znak voli da zadovolji svoja čula dobrom hranom, slatkomirisnim cvećem, nežnim tkaninama i sve to sa puno, puno sjajnog novca. Bik je vrlo blag dok ga ne izazivaju, ali tada je najbolje pobeći iza najbliže ograde. Deo tela povezan sa ovim znakom je vrat ali i područje grla; često ima prekrasan glas za pevanje ili govorenje. Bik je stabilan, strpljiv, istrajan i inertan. Ima izuzetno jaku volju. Voli dom i porodicu. Sklon je materijalnom sticanju. Ne odustaje lako. Voli luksuzne predmete, nakit, finu odeću. Može biti izrazito lep ili ružan.

PRIJATELJSTVO:

Bik ima otvorenu prirodu i to je najbolji poziv na prijateljstvo. Sve obavlja korak po korak, a kada nekome odluči da bude prijatelj, niko ga ne moze odvući. Pouzdan je i veran, ali je i posesivan. Ne radi se o tome, da želi posedovati ljude, nego mu nije drago da oni nešto zanimljivo rade sa drugima, a da on nije deo toga. Potrebni su mu ljudi na koje se može osloniti, a ne nepredvidljivi i čudni. Ako su mu prijatelji odani, pouzdani, topli, uvek će biti uz njih.

POSAO:

Biku odgovara posao koji nudi stabilnost, ne beže od odgovornosti, ali posao mora doneti materijalnu stabilnost, jer Biku „biti dobro“ znači imati mnogo para, pa će iz tog razloga neprestano tragati za poslom koji će mu i doneti materijalnu sigurnost.

ZANIMANJA ZA BIKA su: umetnik, modni kreator, cvećar, mehaničar, poslastičar, trgovac, ekonomista, slikar, muzičar, vajar, naučnik….

GARDEROBA:

Odeća i obuća za Bika mora biti meka, od prirodnog materijala i lagana. Bitni su mu stil, komotnost i što je najvažnije cena. Cvetni uzorci, pamuk, svila i lan na njemu dobro izgledaju, a omiljene boje su zelena, ružičasta i plava.

SLAVNI BIKOVI:

Andre Agassi – teniser
Kraljica Elizabeta – kraljica
Mishelle Pfeiffer – glumica
Shakespeare – pisac

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *