Egipatski horoskop

Egipatski horoskop
AMON 
01. januar – 02. februar

U ljubavnom životu vas štiti Amon – Bog proroka. Svojim štićenicima on daje talenat da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u putanju neko javno mesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada, jednostavno nije u stanju da odoli tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji. 
Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako. Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboka osećanja do kojih treba prodreti. Ponekad, čak i izgledate nezinteresovano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Jer vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavi ume da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, takođe tražite mnogo. 
Vi ste obično ljubitelj ciganske muzike, koja vam u dobroj atmosferi budi nostalgiju i čini vas sentimentalnim i razneženim. 
Ne tolerišete nevernost. U lošim ljubavnim odnosima, umete na vreme da reagujete i prekinete veze koji nemaju budućnost. Posesivnost može biti česta crta razdora u vašim vezama. 
Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite – vaša pamet i poslovna uspešnost. 

SEBEK 
03. februar – 04. mart

Veoma cenite lepotu i umetnost. Ponekad vas spoljašnja lepota i sjaj mogu sasvim zaslepiti. Ipak vi spadate među najnaprednije osobe kada je reč o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi. 
U emotivnim vezama imate najviše potrebu za za intelektualnom razmenom i prijateljstvom. Osim toga ste i radoznali i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju, pre svega na seksualnom planu. 
U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate. Radoznali ste i spremni uvek da proširite svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Veoma ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije. 
Sebek je Bog – krokodil, čuva svetu reku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sačuvao umetnost da sa voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Jer, vi kad naiđete na pravu osobu, onda se vezujete za čitav život. Tada ne postoji privrženija osoba od vas. 
Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite – vaša originalnost. 

OZIRIS 
05. mart – 09. april

Vrlo ste romantični i senzualni. Izuzetno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopšte, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti vam sigurno ne ginu »reke« suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate da naučite je da razdvajate stvarnost od lepih želja i maštanja. 
Puni ste razumevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nežnost, jer se bez njih osećate izgubljenim. Često imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje. U prirodi se osećate na svom terenu i kao kod kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova. 
Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vreme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana. Jer vi ste izuzetno osećajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite. 
Štiti vas Oziris – Bog plodnosti i savetuje da za sreću u ljubavi oblačite garderobu indigo boje. U zavođenju koristite svoje najjače oružje –senzualne oči. 

PTA 
10. april – 02. maj

U ljubavi ste impulsivni i puni zahteva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Pta je Bog Istine i vi ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahteva i impulsivnog reagovanja lako raskidate. Ponekad umete da budete prgavi i neugodno iskreni. Mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posledice. 
U mlađim godinama ljudi po zaštitom Boga Pta umeju da promene mnogo partnera u svojoj potrazi ta »pravom« osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Umete da se zaletite i retko razmišljate o posledicama svojih postupaka. Vaša strast je direktna i vi sve želite »sad i odmah«. 
U izboru bračnog partnara ipak umete da donesete i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete sasvim osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da ceni ono što i vi – pre svega iskrenost i pouzdanost. 
Kada ugledate osobu svog života nećete morati mnogo da insistirate, sve će ići samo od sebe. Vaše najjače oružje je osmeh, a boja crvena. 

HORUS 
03. maj – 16. juni 

U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptirima. Nestalni ste i ne volite čvrste veze. Privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime nečeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima, ili sa nepoznatim osobama. Uradićete sve da zadovoljite svoju radoznalost. 
Posedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvek žive, pokretljive i obično svetle. Život, i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, i u jednom trenutku svaki od njih je »onaj pravi«. 
Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba. Neko ko može da ukroti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pruži uzbuđenja koja volite. U svakom slučaju vas ne sme niko ograničavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumete se. Na sreću,vi obično osetite odmah takve osobe i klanjate ih se. 
U ljubavnom zavođenju koristite sve sposobnosi, a najviše svoj bogati duh. Boja ćilibara vašem izgledu donosi notu nežnosti. 

NEFTIS 
17. juni – 21. juli

Predivna Neftis vlada ovim, možda najromantičnijom znakom. Njena deca su neverovatno odana svojim ljubavnicima, postajući sa onima koje vole jedno telo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni. 
U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da »izgubite kompas« i počnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nežnost potrebniji nego bilo kom drugom znaku, ali za uzvrat isto dajete. 
Ponekad ste preterano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove umete da prenesete i u javu. Veoma ste kreativni i potrebno vam je više načina da biste se izrazili. Najčešće je to kroz neki oblik umetnosti. 
Zbog preosetljivosti i ranjivosti morate biti veoma pažljivi pri izboru partnera sa kojim ćete provesti ceo život. Morate pronaći nekog ko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišćeni. 
U zavođenju se oslonite na svoj izgled, i istaknite ga uz pomoć bele garderobe i svih pastelnih boja. 

SET 
22. juli – 18. avgust

Imate vrlo živ temperament, a vaša osećanja su uzvišena i dostojanstvena. Set je Bog munje i oluje, i vašim osećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje. 
Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriterijumi su ponekad toliko visoki da radije sedite i maštate, nego da se prepusite nekom ko će vas samo polovično zadovoljiti. 
Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umeti da izađe na kraj sa vašim žestokim osećanjima. Ipak, vi niste posesivni i umete vrlo emancipovano da se postavite. Volite da se ponosite partnerom i da vas on sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvećujete partneru i angažovano radite na vašoj vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svetu i prema vezi. 
Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem. Vaše boje su boje sunčeve svetlosti: narandžasta i zlatna. 

ANUBIS 
19. avgust – 21. septembar

Anubis je Bog Zaštitnik i vama je gotovo osiguran srećan i miran ljubavni život. 
Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo, dugo nekoga da volite bez ikakovog pokušaja da mu se približite i započnete neku vezu. 
Ljubazni ste i diskretni, i nije vam uvek lako da se nametnete bez obzira na vaše neosporne vrednosti. 
Naročito u mladosti skloni ste da previše očekujete, i u jednom trenutku se morate »spustiti na zemlju« i odlučiti za jednu osobu, koja, ipak, ima i poneku manu. 
Tražite osobu koja će umeti da otkrije vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje, i u vezi očekujete pre svega sigurnost. 
Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su uvek vremenom sve jače. 
Vaša boja je teget, a oružje – inteligencija i duh. 

RA 
22. septembar – 15. oktobar

Vaše emocije su delikatne, odmerene, pune pažnje i ljubaznosti. Retko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene. 
Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osećali sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje. 
Vrlo ste osetljivi na komplimente, rado ih rimate i dugo ih pamtite. Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. N emožete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost. 
Uvek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste preteranom kolebanju. 
Ne osvrćite se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša budućnost je svetla. Vaša boja je zelena. 

IZIDA 
16. oktobar – 09. novembar

Biginja Izida je boginja čuda, i osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmeh je u stanju da opčini svakog, a posebno onog koga ste odlučili da osvojite. 
U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke. Želite da usrećite svog partnera, i ponekad se dogodi da nemate mere. 
Vrlo ste strastveni i pre svega otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera. 
Za vas nema »zabranjenog voća«, i vašim osećanjima se teško odupreti. Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlučili, on je gotovo sigurno vaš. Vi vodite igu i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani. 
Naći pravu osobu, za ceo život, za vas je veoma lako. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vaš šarm će učiniti ostalo. Vaša boja je tamno crvena. 

TOT 
10. novembar – 03. decembar

Vi ponekad imate teškoća u iskazivanju svojih osećanja, naročito ljubavnih. Sa jedne strane imate potrebu za nekim ko je uvek tu kada se osetite tužnim ili neraspoloženim, a sa druge strane imate stalnu potrebu za bekstvom – volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvek na jednom mestu i kojoj vi uvek možete da dođete kada osetite potrebu za spokojem i ljubavlju. 
Vaši potencijali na polju ljubavi najviše zavise od vašeg raspoloženja. Možete biti lenji, ali i velikodušni. Zbog svoje ćudljivosti i česte promene raspoloženja, često predstavljate misteriju za druge ljude. 
Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osećanja uzvraćate istom merom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete pre svega prijatelj sa partnerom. 
Vaša boja je ljubičasta, a oružje duhovitost. 

HATOR 
04. – 31. decembar

Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu. 
Potreban vam je partner koji će vas razumeti ali i koji će umeti da podstakne sva ona osećanja koja se kovitlaju u vašim dubinama. Hator je Boginja umetnosti i muzike i vaša osećanja su rafinirana i nežna. Želite ljubav ali se istovremeno i plašite. Zbog toga ponekad izgledate kao hladna i neosvojiva osoba. 
U ljubavi obožavate duge pripreme, a strpljenje nagrađujete strašću. Imate veliki seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zaključiti. Konzervativni stavovi i stidljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na pomisao o vašoj stvarnoj zainteresovanosti. 
U braku ste lojali i trudite se da zajednički život učinite što sigurnijim i bezbednijim. 
Vaša boja je tamno zelena, a oružje kojim zavodite nije uočljivo na prvi pogled. U tome i jeste vaša tajna. Treba vas postepeno otkrivati.

Izvor: Dnevnihoroskop.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *