Dete Vaga

Vaga
KARAKTERISTIKE DETETA VAGE:
Vaše dete rođeno između 22.septembra i 22. oktobra, trenutak kada Sunce ulazi u znak Vage, pripadnik je ovog znaka, vođeno planetom Venerom koja simbolizuje ljubav, radost, lepotu, umetnost, istinu, društvenost, potrebu za drugima. Dakle, vaše dete neće živeti zatvoreno u svome svetu, daleko od uživanja, bežeći od kontakta sa drugima. Vaga je na sredini između dva poluciklusa, simbolizuje i pravdu.

Dete Vaga je vrlo prijatno, šarmantno, esteta, obožava lepo, dobro, zaviseći prilično od drugih. Prilično je neodlučno i biće problem kad bude trebalo da bira  zanimanje, ono ima neobičnu potrebu za ravnotežom, da teško bira, rizikujući da bude ranjeno ili uđe u neki konflikt.

Dete Vaga voli životne radosti, privučeno ipak nekim idealom. Neodlučno, zna da se mora boriti za zadovoljstvo i uživanje, ulagati napor, odlučiti se. Ako ne uspe da ostvari neke ideale, ono se obeshrabruje, mireći se sa tim da je sve to teško.

Ovo dete teži najvećim visinama i doseže ih, pa zbog toga i ne može da napravi izbor, ono traži jedan svet načinjen od nijansi i misli da bi ljudska bića mogla da se izmešaju, združe. Ono neće rat, ali dirnete li u njegov mir bićete iznenađeni  njegovim kapacitetom i silinom kojom se bori protiv nepravde.

Dečak – Vaga voleće umetnost, lepotu, harmoniju, čuvajući muževnost, dok će se devojčice – Vage koristiti duhom da bi dosegle spiritualne visine, tradicionalno rezervisane  za muškarce, ne prestajući da uživa u sreći što je žensko, jer je Vaga sinonim za lepotu.

INTELIGENCIJA:

Vaše dete Vaga, kao i svi vazdušni znaci, posebno je koncentrisano na mentalni domen. Njegova je želja da pronađe odgovor na svako pitanje koje mu je interesantno. Ono poštuje svačije mišljenje, sem ako se potpuno ne kosi sa njegovim.  Obdareno za argumentaciju, ono ima osobinu i moć da uđe u svaku bitku i brani dve suprotne ideje, ne verujući  u njih stvarno, jer je u stanju da prelazi s jedne na drugu stranu. Uvek nalazi načina da se opravda, jer ima argumente, što pokazuje da uvek traži  koegzistenciju između dve suprotnosti. Diplomata i pravičan, mali podanik ovoga znaka zna da se svi ratovi završavaju svađama, mirom, kompromisom.

LJUBAV:

Osećanja male Vage se manifestuju otvoreno, ona ne „balansira“ između ljubavi koju joj pružate i svega što voli, ona je zaljubljena u sve – cvet, zemlju, rođaku, prijatelja, mačku, crvenu ribicu, lepu haljinu.

Ona će vam izraziti ljubav, šarmirati vas, što joj prilično uspeva. Nežna, pažljiva, ona ima osećaj za ljudske relacije, kao i za uzajamu naklonost. Ona se često miri sa vašim manama, mada ume i da ih kritikuje. Ona je ponosna kad je pored vas, naročito ako ste elegantni, rafinirani, umetnik, pod uslovom da vam ne zavidi.  Ona voli lepotu u svim oblicima i uvek će biti dirnuta vašim izgledom, nekada i pomalo ljubomorna.

Da bi se razvila kao treba u sentimentalnom pogledu, u kući treba da vlada red i mir, atmosfera mora biti harmonična, sloga sa svojim potpuna. Svađe, nepravda, vulgarnost, scene ljubomore i dr., duboko i ozbiljno je potresaju, suočena sa eksplozivnim situacijama ona gubi ravnotežu i postaje vrlo krhka, slabašna, nesigurna. Za nju ljubav nije  plač, jecaj, drama.

Malo dete Vaga ima veliku potrebu za komunikacijom, druženjem, razmenom, u slozi sa drugima, pa ne može da zamisli da drugi  odrasli mogu da budu besni i drski. Ako prisustvuje takvom prizoru ovo dete će zauvek ostati traumatizovano.

PRIJATELJSTVO:

To je tip prilično društvenog i maštovitog deteta koje voli kontakte, druženja, ne podnoseći samoću. Ono oseća i razume druge, ima potrebu za njima. Ne znajući da kaže „ne“ iz straha da ih ne povredi, ono rizikuje da ga prijatelji iskorišćavaju, jer je uslužno, mada ume i sve da „stavi na vagu“.  Male Vage se  osećaju vrlo prijatno među decom suprotnog pola.

Dete Vaga je osetljivo na kritiku, bez obzira da li ju je zaslužilo ili ne. Ljubavi  mu nikada nije dovoljno, traži mnogo pažnje i ume da bude vrlo ljubomorno, što je jedna od jako izraženih njegovih osobina, na sve podjednako: drugove, braću, kasnije partnera.

VASPITANJE:

Dete Vaga je priličan idealista koji sanja o svetu lepih odnosa i druženja, prihvatanja tuđeg mišljenja. Ono ne voli prisilne odnose već mirne i prijateljske. Ovo dete nije nadareno nekom preteranom voljom niti naporom. Da bi bilo voljno, treba da nešto mnogo želi. Ono voli da diskutuje, deli savete, vaga, meri, sastavlja, osećajući lucidno pravu istinu i situacije.

Dragi Roditelji, vaše dete  Vagu naučite postepenom naporu, ali budite strogi i energični. Meko vaspitanje će ga onemogućiti da se snalazi samo, ono će se oslanjati na druge, plakaće, cmizdriti. Utešite ga, pustite ga da se  odmara ali ga i naterajte da radi. Tako ćete ga naučiti i da oseti radosti napora i prevazilaženja svih teškoća.

Obožavaće lepo, dobro, šik, druge oko sebe, duh, zadovoljstvo. Zato ga od ranog detinjstva  učite da pravi izbor, da se odlučuje. Tako ćete mu pomoći da kasnije ne pati zbog svojih hroničnih oklevanja i strepnji.

OBRAZOVANJE:

Ovo dete želi da se između njegovog učitelja i njega učvrsti veza puna ljubavi. Ako oseti da toga neće biti, ono zna da se ulenji, radi samo što mora, a njegovi rezultati su proporcionalni poštovanju.

Kako je razapeta između nekog idealnog sveta i želje za lepitim životom, trebalo bi joj ukazati na to da je napor  ipak  izvor zadovoljstva koji vodi do rezultata, jer njena je volja prilično slaba. Vaga se brzo obesrabruje, naročito kad se suoči sa nekim težim zadatkom, ona veruje da neće nikada uspeti.  Budite nežni, ali i strogi. Treba da shvati da je za postizanje cilja potrebno mnogo napora i žrtava, da bi se, najzad došlo do pobede.  Grupni rad je stimuliše, jer ona uvek ima potrebu za društvom, pa se tako i prepušta uspešnoj akciji.

IGRE:

Devojčice – Vage vole da se igraju sa lutkama (najlepšim, naravno) one ih oblače u lepe haljinice, koje same šiju, češljaju im dugu kosu, kupaju ih. Voli da se šminka pred ogledalom, lakira nokte, kao mama… Vrhunac sreće za nju biće kada se popne na vaše visoke štikle.

Dečaci – Vage su dobri igrači. Kasnije veliki stvaraoci. Imaju razvijen smisao za diplomatiju.

SPORT:

Ovo se dete užasava grubih sportova, voli jedino vožnje biciklom, duge šetnje, gimnastiku, plivanje i druge sportove na čistom vazduhu. Ceni takođe  pokrete tela kao i neke igre koje doprinose relaksaciji, eleganciji i lepoti tela, pa i one koje zahtevaju živahnost i veštinu.

ZDRAVLJE:

Slaba tačka Vage je:

* jetra,
* slabina i
* nervni sistem.

Vaša mala Vaga neprestano traži dokaze ljubavi i ravnoteže, kao  između dve vatre. Emocije i konflikti je uništavaju, jer je to dete psihički vrlo krhko, slabo. Zdravlje mu nije loše, ali se zamara brzo, pa to treba imati u vidu i ne zahtevati prevelike napore. Neka bude u svom mirnom  kutku, bez buke i svađa, bez  televizije i drugog što remeti mir. Vaga je znak  ravnoteže u svakom pogledu, pa zato  ne sme ni u čemu da preterujete. Osetljive jetre i bubrega, često žedni, imaju ptorebu za fosfatom i jodom (rotkva i drugo povrće, školjke i dr.)

Izvor: Knjiga “Horoskop o deci“ – Olja Bakić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *