Dete Lav

Lav
KARAKTERISTIKE DETETA LAVA:
Vaše dete rođeno između 21.jula i 21.avgusta pripada  znaku Lava, kroz koji Sunce prolazi tada, simbolišući afirmaciju ličnosti, energiju i moć, vlast i snagu u službi “JA”, vitalni impuls upućen spolja, izraz autoriteta, sjaj i blistavost, muški princip, roditelja, oca, animusa.

Već odmah treba da znate da se vaš mali Lav neće skrivati, kao mali Rak iza vaših skuta, niti drugih paravana da se ne bi video, on neće provesti ceo život uz vašu suknju, dakle, Vaše dete Lav neće dugo želeti da ostane beba, već jedva čeka  da odraste, uzimajući sve za “ozbiljno”. Ono je pametno pasionirano, voli da dominira, sujetno, superiorno. Donekle idealista, kao i svi vatreni znaci, ono voli mitove. O

Ova deca mnogo vole  luksuzne i skupe stvari, lepe i dragocene. Male Lavice sanjaju  o bogatim haljinicama, a Lavovi – dečaci o najmodernijim džins pantalonama. Ovo dete je obično stvoreno za izuzetne stvari, ne tražite od njega da se ograniči u prohtevima ili promeni sklonosti, tako biste ga samo onemogućili da diše slobodnoo i pravilno, na šta nemate pravo. Uostalom, povinujte se njegovim željama, jer imate zaista izuzetnoo dete. Svi njega kopiraju, a ono se šeta ponosno i sujetno sa izvesnom aurom – oreolom, što privlači druge (to je griva kod Lava). Ono je već – teatralno i sujetno.

Zato, dragi roditelji, pomozite svom detetu da pronađe način iskazivanja u svom procesu stvaranja, jer je ono u stanju i da se tuče, da bi postiglo postavljeni cilj. Ne  zaboravite da i ono od vas traži isti viteški stav koji i samo zauzima.

Lav od malih nogu ponaša se kao gazda: dok ono spava, ostali idu na prstima i ne kaže se uzalud: “Ne diraj lava dok spava”. Dok ovo dete jede, svi moraju da ga gledaju s pažnjom, divljenjem i sl. Mali Lav štiti svoje drugove, čak i od jačih i agresivnijih. Trpeće i batine “iz ponosa”. Zato, Roditelji dragi, obuzdajte njegov urođeni instinkt za vlašću, da se iz njega ne bi izrodio kasnije – okrutni tiranin.

INTELIGENCIJA:

Inteligencija je njegova logična i intiuitivna. Trebalo bi maloga Lava ponekad da sprečavate u ostvarenju nemogućih ciljeva, neostvarljivih projekata. Svestan svoje snage i ambiciozan, on je sposoban da na vreme završi neku akciju i upotrebi  svu svoju energiju u službi cilja koji postiže. Ali, on često rizikuje da izgubi, jer želi poduhvate iznad svojih mogućnosti. Ali, takođe, on lako  ne priznaje poraz.

Njegov intelektualni kapacitet je vrlo zapažen: on se ne zadovoljava osrednjošću, već selekcionira predmete i ljude koji mu pomažu da proširi svoje znanje. Psihološki, on ne radi ništa uzalud i bez uspeha i uvek je siguran da čovek postaje ono što zaista i sam želi i zaslužuje.

LJUBAV:

Ovaj domen je veoma važan  kod ovog deteta, ono ima neodoljivu želju da voli i bude voljeno i užasava se sveta i života bez ljubavi, koja mu pomaže da ostane spontano, toplo, plemenito, strastveno. Ovo će vam  dete posvedočiti tj. dokazati ljubav pravom kraljevskom pažnjom. Ono će prekinuti svoju igru da bi vas obasulo poklonima, brižljivo kupljenim i izabranim: ono ima potrebu za davanjem. Ne oklevajte  sa izražavanjem zahvalnosti, radosti, pohvalama. Ako se interesujete za drugu decu, ono će biti  ljubomorno. Ono ne podnosi suparništvo, ono vas voli svim svojim srcem i neće vas izdati, nudi vam poverenje, ne smete ga razočarati, to vam ne bi oprostilo.

Iako je mali, lavovska ljubav je ogromna, mitska. Nije lako živeti u današnje vreme. No, treba ga naučiti da je realnost drugačija od snova, nežno i strpljivo, da trubaduri više nisu u modi i da njegovo kraljevsko, viteško srce mora da sazna kako da savlada fantazme i  zagospodari njima, da ne bi palo sa trona zbog neke neispunjene nade.

PRIJATELJSTVO:

Mali Lav obožava da bude okružen prijateljima, da bi on vodio igru. Da bi se  bio kralj ili kraljica, moraju se imati razlozi i aduti, što ovaj mali Lav ume zahvaljujući svojoj ličnosti i magnetizmu. On je veoma probirljiv pa treba zaslužiti prijateljstvo i naklonost kralja ili kraljice životinja, on voli da deli mišljenje sa svojim odabranicima, jer njihovi kvaliteti dodaju zrake i svetlost njegovom sunčanom sjaju.

Često je Lav slab prema drugima tj. to vi treba da ga naučite kako da pomogne bolesnom drugu, da pokloni neku stvar ili haljinu svojoj drugarici (ako je u pitanju mala Lavica), čiji  roditelji imaju  materijalnih problema. Ono će sve to činiti rado, jer ima srca, plemenit je, on je “laf”.

VASPITANJE:

Za ovu decu ste vi, Roditelji, nadareni svim kvalitetima, da biste rodili jednog kralja – Lava, vi očigledno niste bilo ko. On će zavisiti od vaspitanja  koje ćete mu dati. On će prihvatiti vaše ideje, shvatanja, biće vrlo osetljivo dete na sve vaše slabosti i greške jer ono razmišlja, sudi, vi ćete biti  gordi i srećni zbog oreola koji će vam pripasti. To dete će želeti da bude sa vama, da bi otkrilo kako će se snaći u budućnosti, uspevajući da ostavi svoj pečat na kraju realizacije nećega, čiji će ono biti gospodar, šef, pokretač. Postupajte sa njima kao prijateljem, jer ono vrlo rano imitira odrasle, sazreva, ne želeći, kao Rak, da ostane u detinjstvu. Ono je već individualista, vrlo rano, ono razlikuje lepo od ružnog, selekcionira sa optimizmom i sigurnošću, ono što imponuje njegovim uzvišenim ciljevima. Časno, kompletno, superiorno, ne podnosi mediokritete i malograđane, laž, banalnost. Budite sa njim otvoreni i ne varajte ga nikada.

Dete Lav može vam doneti hiljadu i jednu radost i satisfakciju. Vi ćete se dičiti sa takvim detetom, ponosni na takav  poklon, ali pazite, ako se  mali Lav prerano oseća u centru zbivanja, to kod njega može  razviti preteranu individualnost, potvrđujući u svom narcizmu da je daleko od drugih.

Dobro bi bilo da  ovo dete ne bude jedinac u porodici.

Dragi Roditelji, nemojte razmaziti ovo  dete, ne činite od njega centar sveta, pomozite mu da se uklopi u normalan, svakodnevni život. Ne preterujte sa autoritetom, ne zamerajte mu previše ponos, gordost, superiornost, nezavisnost. Ono treba da nauči da se u životu ne sreću samo vitezi i otmene dame, a da život ipak  nije manje lep i privlačan. Zato mu pomozite da ostvari svoje ambicije, da prevaziđe sve prepreke i postane neko.

OBRAZOVANJE:

Mali Lav ima potrebu za vaspitačem na nivou svojih htenja, on mora da sazna da je škola za njega način da uspe, da bude priznat, šef  i nezavisan društveni radnik. Vaspitač bi trebalo da mu daje izvesne zadatke i odgovornost usred učionice, koristeći njegove organizatorske sposobnosti, kao pripremu za odlazak u muzej, ili pozorište, dan škole it. Usmena predavanja za njega imaju veliki značaj, jer on uživa u posmatranju prirode, istorijskih činjenica, a interesuje se i za aktuelne događaje.

Jednom kad postane svesno školovanja, ovo dete već sve lakše prima. Ono je tačno i disciplinovano. Uz vašu podršku, ono može da ode i dalje nego što mu snage dozvoljavaju, želeći da prevaziđe i svoje mogućnosti.

IGRE:

Dete Lav želi čitavo brdo igara u svojoj sobi, ono mora neprestano da se igra, da bude aktivno, treba da se zabavlja i troši višak energije. Uvek ima želju  za stvaranjem, briljiranjem, isticanjem.

Dete Lav voli da ima drugove, ali da im ono uvek bude šef. Zato, razmislite o planinarenju, tu bi zaista moglo da im bude vodič, vođa, da se brine o njima. Tako će shvatiti da svako ima svoju ličnost, ulogu koju u životu mora odigrati.

SPORT:

Ovo dete – Lav nije fascinirano sportom. Ekipni (grupni) sport  će mu omogućiti da istakne svoj dar za organizaciju, uvek noseći pobede.

Mali Lav izgleda neranjiv, jak, ali on može da bude užasno osetljiv, da urliče, samo ako ne bude priznat, cenjen i voljen.

ZDRAVLJE:

Znak Lava ima kao slabu tačku najpre :

* srce,
* nerve i dr.

Njegova robusna konstitucija mu pruža zapaženu vitalnost. Bolest dolazi naglo sa groznicom, ali joj on često uspešno odoleva. Ne voli mnogo da spava, misleći  da je i to izgubljeno vreme. Pre spavanja naterajte ga na malu rekreaciju. Za dobro funkcionisanje njegovog nervnog sistema, potrebni su mu magneziju i fosfat, sa fizičkim vežbama, što će ojačati njegovu muskulaturu i skelet, jer dete Lav često pati i od reumatizma, kao i posebno bolova u leđima.

Izvor: Knjiga “Horoskop o deci“ – Olja Bakić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *