Vlasnik „Foksa“ umesto „Granda“ uzima B92?

Posted: 2010-08-11 09:06:51

Grčki biznismen Minos Kirjaku, vlasnik Televizije „Antena“ iz Grčke i TV „Foks“, ponudio je 15 miliona evra za kupovinu akcija srpske medijske kuće RTV B92. Kako saznaje „Alo!“, rukovodstvu B92 određen je rok do 18. avgusta da donese konačnu odluku, a priča o kupovini počela je posle propalih pregovora Grka s čelnicima „Grand produkcije“, koji su se na kraju dogovorili sa Željkom Mitrovićem da ipak ostanu na „Pinku“.”Kirjaku je i ranije planirao da kupi ‘devedesetdvojku’, ali je od te ideje odustao kada je počeo pregovore s ‘Grandom’. Osim 15 miliona, koliko je ponuđeno Popoviću, grčki medijski magnat predvideo je još nekoliko miliona preko toga, koje bi uložio u opremanje studija, reklamnu kampanju i druge zabavne sadržaje na kojima su grandovci insistirali da bi Televizija ‘Fox’ dobila novo ruho i ušla u ravnopravnu borbu za gledanost sa ružičastom televizijom. Kada mu je Popović saopštio da ‘Grand’ ipak ostaje na ‘Pinku’, Kirjaku se vratio staroj ideji o kupovini B92. Već sutradan, izneo je ponudu vrednu 15 miliona čelnicima te televizije i dao im rok do 18. avgusta da se izjasne. Ukoliko odgovor bude pozitivan, Kirjaku namerava da od jeseni menja koncepciju, te da ‘Foks’, koji će se po planu zvati PST (Prva srpska televizija), bazira na zabavnim sadržajima, a da na B92 prebaci informativne sadržaje, ali da ih oplemeni zabavom. Naime, želja mu je da, sa ili bez ‘Granda’, Televizija ‘Fox’ bude glavni konkurent ‘Pinku’, a da istovremeno B92 postane ono što je ‘Fox’ danas”, rekao je za "Alo!" dobro obavešteni izvor blizak grčkom milioneru.
Kako se ovih dana može čuti iz nezvaničnih izvora, novac bi dobro došao televiziji za isplatu zaostalih dugova B92, za koju se već duže vreme priča da posluje s gubicima. Naime, u protekle četiri godine, ta medijska kuća ostvarila je gubitak između sedam i po i devet miliona evra i prema svim pravilima tržišne utakmice odavno bi trebalo da objavi bankrot i prekine emitovanje programa. U prilog tome ide i činjenica da je B92 zbog sve težih uslova poslovanja u Srbiji nekoliko puta pokušavala da proda deo svojih akcija, kao „obveznice B92“, ali su ovi pokušaji propali jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Sa druge strane prvi čovek RTV B92 Veran Matić tvrdi da priča o kupovini nije tačna i da nema nikakvih pregovora.
“Kažem vam da to nije tačno, da nikakvih pregovora nema sa Grcima, niti su nam uputili bilo kakvu usmenu ni pismenu ponudu. Čuo sam i ja za te priče, ali od toga, verujte, nema ništa. Tačno je da razgovaramo o dokapitalizaciji RTV B92 sa nekoliko zainteresovanih kompanija, ali među njima nisu TV ‘Antena’ i Kirjaku. Ipak je to u domenu poslovne tajne”, istakao je Matić.

 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:nAtAsA..26GV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *