Uplakani glumci na završnici snimanja serije „Selo gori, a baba se češlja“

Posted: 2010-07-26 22:55:35

Poslednji kadar popularne TV serije "Selo gori, a baba se češlja" nedavno je snimljen u selu Kukljin kod Kruševca. Glumci Milorad Mandić Manda, Ljiljana Stjepanović, Mirko Babić, Olga Odanović i Miroljub Trošić zaplakali su jer im je to bio poslednji radni dan u najgledanijoj srpskoj seriji! Kako je zamislio Radoš Bajić u scenariju svog ostvarenja, Radašin je otišao u varoš u bolnicu, odakle je svog brata po "babine linije" Milašina fijakerom dovezao kući. Tim povodom okupili su se svi stanovnici Petlovca da bi dočekali bata Milu, koji se vraća kući posle nekoliko meseci provedenih u bolnici zbog teške bolesti. Kada je glavni glumac, reditelj i scenarista Radoš Bajić objavio da je kadar "kupljen" i da je snimanje završeno, veliki deo glumačke ekipe se rasplakao jer se završava projekat koji ih je proslavio. Ljiljana Stjepanović za "Press" kaže da je tokom bogate karijere radila mnoge projekte, ali da joj se nikada nije desilo da tako emotivno podnese rastanak: "Plakala sam kad je snimljen poslednji kadar, plakala sam i sutradan… Osećala sam se kao klinka koja se posle četiri razreda srednje škole rastaje od svojih drugara. Ekipa ‘Selo gori’ je najbolja ekipa na svetu, a Radoš gromada od čoveka!", potresena je popularna Radojka Raković. Njena koleginica Olga Odanović, koja u seriji sjajno tumači lik Zlatane, kaže da je i njoj poslednji dan na setu bio veoma tužan. "Bilo je veoma uzbudljivo i teško odvojiti se od tih ljudi. Nije malo četiri godine raditi sa nekim. Vrlo lepo smo sarađivali i smatram da nikada više neću dobiti tako obiman posao, ali ni raditi sa tako sjajnom ekipom. Projekat kakav je ‘Selo gori’ nekome se dešava jednom, a nekome nijednom u životu", ubeđena je Odanovićeva.

Mirko Babić, popularni Dragojlo, kaže da je ekipa serije postala kao porodica i da je rastanak teško podneo: "Bilo je setno što se rastajemo posle pune četiri godine zajedničkog rada. Sve vreme smo bili kao porodica i neverovatno je da se nijedan eksces nije desio, iako smo radili i na minus 20 i na plus 40 stepeni. Smatram da je i publika to primetila i zato nas je sve vreme gledala. Serija mi je produžila život, ne samo glumački, već i biološki", kaže Babić. Popularni Đoda, koga igra naturščik Miroljub Trošić, kaže da nije mogao da zadrži suze kada je video kako njegove slavne kolege plaču. "Svi smo plakali tog dana – i Manda, i Ljilja, i Olga, i Mirko i ja. Svima je još od jutra bila knedla u grlu. Ni Radošu nije bilo svejedno, svaka mu čast na svemu što je uradio. Nemoguće je to ponoviti. Šta da kažem, očešljasmo babu!", kaže Đoda.

Manda, iliti bata Milašin, odlučio je da posle tužnog rastanka ide na odmor. "Iako sam težak na suzama, nisam uspeo da se suzdržim kad sam video kolege koje su se potresle. Nakon serije sa porodicom idem na odmor u Tursku, da malo skrenem misli sa ‘Selo gori’", rekao je Manda. Autor avantura iz Petlovca Radoš Bajić kaže da su mu osećanja bila pomešana. "Ceo taj dan je bio setan. I srećan sam, ali i tužan. Po završetku snimanja primio sam na grudi sve glumce i govorio im da se ne završava život ako se završava snimanje serije ‘Selo gori, a baba se češlja’. Uostalom, ne moraju da brinu, pa mi smo tek počeli zajedno da radimo", kaže Bajić u svom stilu. Ekipa TV serije nastavlja rad u Kragujevcu, gde će snimati preostale scene poslednjeg, četvrtog serijala, a interesantno je da će im se na snimanju pridružiti Dara Džokić. Definitivan kraj rada na najgledanijoj srpskoj seriji zakazan je za ponedeljak, 2. avgusta u Beogradu, kada će u Sremskoj ulici biti snimljena poslednja klapa.

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:draganAhanI.99

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *