Severina kao biblijska raspuštenica

Posted: 2010-09-07 19:20:01

Severina Vučković se ponovo našla u ulozi fatalne žene. Ovog puta lepa pevačica odglumila je biblijsku junakinju Salome, poznatu po tome što je od svog očuha zatražila glavu Jovana Krstitelja na pladnju. "Svako fotografisanje za mene je izazov, ali ovo je bilo posebno iskustvo. Iako i dalje žalim za Marijom Magdalenom, polaskana sam što ću biti Saloma, jedna od najintrigantnijih žena u istoriji hrišćanstva", izjavila je Seve jednom prilikom, kada je otkriveno da će upravo ona dočarati Salomu u novom ciklusu akademskog slikara Dimitrija Popovića.

On se odlučio za Sevku, iako je imao priliku da sarađuje sa profesionalnom balerinom i ženom koja pleše istočnjačke plesove. "Kada se uzmu u obzir svi elementi, izgled, pokret izražavanje onoga što motiv Salome sa sobom nosi, te privlačna energija puna senzualnosti kakvu odlikuje biblijsku princezu onda je Severina zaista bez konkurencije", izjavio je Dimitrije u intervjuu za "Seve Fan Club".

On kaže da je Seve prvo htela da bude Marija Magdalena, ali on joj je predložio lik koji je "bolji za nju" te je ubrzo došlo do saradnje. "Najviše volim da radim sa vrhunskim profesionalcima a Severina je upravo takva. Sve što smo dogovorili realizovali smo bez ikakvih problema. Znam da budem katkad preko mere zahtevan u radu pa sam tražio od Severine da ostane duže u jednoj napornoj pozi nego što je realno mogla da izdrži. Neposredno pre tog poziranja rekla mi je da se ne oseća dobro na šta je moja supruga Jagoda predložila da prekinemo fotografisanje", ispričao je Popović i dodao da su ipak nastavili sa istom pozom, na pevačicino insistiranje.

"Severina je ponovo stala pred objektiv i kako je poza kao što rekoh bila naporna posle kratkog vremena pomakla se što je promenilo kompoziciju na šta sam je potegao za kosu i vratio u prvobitni položaj. Budući da je tako pozicija ispala odlično danas se uz smeh sećamo te zgode sa snimanja", kaže akademski slikar. Njegova izložba moći će da se pogleda u zagrebačkoj "Mimari", a u planu je i izložbena turneja.


 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:draganAhanI.99

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *