Severina diže cenu šljivi

Posted: 2010-08-30 09:16:58

Ovo je jedan od koncerata na kojem bih volela da ponovo polomim nogu“, obratila se u jednom trenutku Severina Vučković, razdraganoj publici na koncertu u Blacu, gde je u subotu uveče gostovala kao zvezda manifestacije “Dani šljive”. Da je lokalna vlast učinila pravi izbor kada je pozvala hrvatsku pevačicu, potvrdili su posetioci koji su se u ovu malu topličku varoš sjatili iz svih okolnih gradova: Kuršumlije, Prokuplja, Kruševca i Niša, a bilo je čak i fanova sa Kosmeta. I zaista, glavni trg u Blacu nikada nije bila puniji. Jer u varošici sa oko 5.500 stanovnika u subotu uveče bilo je najmanje duplo više ljudi, dok organizatori tvrde da je po njihovim proračunima koncert pratilo oko 20.000 posetilaca. “Prvi put sam u ovim krajevima, i mnogo mi je drago zbog toga. Čestitam na manifestaciji za koju sam čula da je tradicionalna. Rekli su mi i da su šljive ovde najbolje, mada nisam baš od onih koji vole da piju. Međutim, kada je rakija dobra, bude tu i tamo po neka čašica“, rekla je Severina u holu hotela “Jezero”, pred izlazak na binu sat pre ponoći.

Koncert je započela aktuelnim hitom “Lola”, da bi publika nastavila sa njom da peva ostale pesme, obradu “Zaninog” hita “Hej moja dušice”, “Zlato moje”, “Krivi spoj”… Pevajući “Dalmatinku” u jednom trenutku strofu je zamenika “Blačankom”, a zatim je usledio splet brzih pesama uz koje je sat i po izvodila egzibicije po bini. Ako je suditi prema reakciji posetioca, pevačicin koncert bacio je u zasenak celokupnu trodnevnu manifestaciju “Dani šljive”. Mada je publika pratila i dodelu nagrada najuspešnijim proizvođačima, kada se Seve pojavila na bini, svi kao da su zaboravili i na šljive i na rakiju. Atmosfera kao da je bila prilagođena njenom hitu koji kaže: “Rakija se leči vinom, marihuana kokainom, a sve ostalo Severinom”. Bilo je i onih koji su pevušili: "Šljiva je nikla tamo gde je stala njena štikla".

Posle koncerta, koji se, kako ističu organizatori, ne može porediti ni sa jednim do sada organizovanim muzičkim događajem u ovom delu Srbije, svi su bili zadovoljni, i organizatotri, i publika, i policija, jer nije bilo incidenata, ali i sama Seve: “Da sam znala da ste tako divna publika, došla bih vam i ranije. Zovite me i naredne godine“, rekla je Severina na kraju gostovanja u Blacu, za koje joj je, prema nezvaničnim potvrdama, plaćeno između 15.000 i 20.000 evra. Hoće li ovo gostovanje podići i cenu šljive, koja se kreće u rasponu od 12 do 25 dinara, ostaje da se vidi, ali Seve je još jednom potvrdila da je pravi profesionalac, i da je publika voli i u krajevima koje ranije nije posećivala. Severina je u drugi plan stavila ostale učesnike manifestacije kao što su Ivana Jordan, Đorđe David, Ljuba Lukić i još preko 350 učesnika, među kojima su instrumentalisti, trubači, folklorni ansambli. Svi oni su tokom vikenda učestvovali u zabavnom delu programa manifestacije “Dani šljive“.


 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:draganAhanI.99

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *