RTV Pink u humanitarnoj akciji

Posted: 2010-07-20 19:12:37

Iz potrebe, da ovo leto učine lepim i nezaboravnim štićenicima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, u Zvečanskoj 7, predsednik “Pink Media Group” Željko Mitrović i direktor Centra Zoran Milačić dogovorili su se o planu i programu letovanja za 91–og štićenika iz pet radnih jedinica ovog Centra.
Na jučerašnjem sastanku sa rukovodiocem Doma za decu “Moša Pijade”, Milankom Karavdijom, kome su prisustvovali Željko Mitrović i Tatjana Vojtehovski, PR menadžer kompanije “Pink”, formirane su grupe dece iz pet radnih jedinica Centra. Prvog avgusta, na letovanje će poći štićenici iz domova za decu: “Moša Pijade”, “Drinka Pavlović”, “Jovan Jovanović Zmaj”, “Doma za srednjoškolsku i studentsku omladinu" i “Prihvatilište za urgentnu zaštitu zlostavljane dece”. Realizaciju ove akcije pomogla je agencija “Jolly travel”, u čijoj će organizaciji deca provesti sedam dana, u hotelu “Slovenska plaža” u Budvi. Istom prilikom dogovoreno je da svako dete dobije džeparac od kompanije “Pink” u iznosu od 10.000 dinara.
„Različiti projekti i sadržaji, a posebno organizacija letovanja dece i mladih koji su smešteni u instituciji su vaoma važni za našu decu i za nas zaposlene, jer su značajna podrška deci i zajedno sa nama učestvuju u njihovom zdravom odrastanju i socijalnoj integraciji. Humanitarne akcije ovakvog sadržaja, pomažu deci, a i nama profesionalcima u pravilnom struktuiranju njihovog slobodnog vremena, jer, je poznato da je dokolica najveći neprijatelj čoveku, a letnji period od dva meseca je sigurno najpoželjnije za našu decu organizovati kroz ovakve akcije, uz podršku i pomoć humanih ljudi. Nadam se da će Vašim primerom da se povedu i mnoge druge institucije, kompanije i ljudi dobre volje i svojim dobročinstvom pomoći i podržati nas u radu sa decom kojima je podrška društvene zajednice neophodna. U ime sve dece i zaposlenih zahvaljujem Vam na Vašoj humanosti“, rekla je na jučerašnjem sastanku Milanka Karavdija, rukovodilac Doma za decu “Moša Pijade“. Željko Mitrović i kompanija „Pink“ ovom i sličnim akcijama, zajedno sa nizom drugih kompanija i pojedinaca, pokazuju svoju društvenu i socijalnu odgovornost ka članovima našeg društva koji žive na margini. „Jedinstvena želja svih nas je da, ovoj deci, pokušamo da učinimo život lepšim i da im na taj način damo podstreka i vere u jedan plemenitiji i pravičniji svet koji ih okružuje, uprkos teškim životnim okolnostima kroz koje ova deca prolaze u svojim najmlađim danima i periodu odrastanja“, naglasili su čelinici „Pink-a“.

 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:nAtAsA..26GV

Powered by Finanznachrichten

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *