Nebojša Pajkić: Moj treći brak je savršen

Posted: 2010-08-25 17:57:15

Profesor dramaturgije, filmski scenarista, dvostruki bivši muž i otac troje dece, Nebojša Pajkić, znan je i po tome što mu je omiljena zabava režiranje skandala u javnosti sa svojom trećom i, tvrdi, poslednjom suprugom Isidorom Bjelicom. Iako tvrdokorni pravoslavac, Pajkić svoja prva dva braka nije sklopio u crkvi. Možda je to delo njegove podsvesti koja je pre njega znala kuda vodi njegov život. "Moj treći brak je savršen. Istini za volju, radim mnogo više nego što sam planirao, ali dobro. Mislio sam da neću da radim ništa, pošto imam vrednu i talentovanu ženu, ali stvari u zemlji razvijaju se tako da moram da uzimam previše ovih pratećih obaveza na sebe da bi njen talenat mogao slobodno da se iskazuje i da profitira na sreću cele naše porodice. Uvek sam tvrdio da čovek nije radom postao od majmuna, ali vrlo lako radom može da postane majmun, pa se trudim da ne budem pokazna vežba za tu teoriju", kaže Pajkić za "Blic ženu".

Isidora i Nebojša imaju dvoje dece: Lava Grigorija i Vilu Evanđelinu. Isidora tvrdi da je Pajkić najbolji roditelj koji postoji, a on to ne poriče."Inače sam izvanredan roditelj. Opsednut sam budućnošću, Isidora me uvek kritikuje što više mislim na budućnost nego na sadašnjost. Zbog tog razloga deca su za mene nešto najvažnije, jer ako je Bog milostiv, ona idu dalje od nas. Mnogo pažnje usmeravam na to da program izvedem prema deci a da nije prejako primetljiv. Mada, imam ogromnu manu, jer mene je majka tukla, pa sam onda i ja svoju decu, i strašno patim zbog toga. Kad sam u Igalu na plaži istukao Lava, cela crnogorska rodbina i prijatelji su me zvali da mi kažu da se to više ne ponovi, jer kod njih se sinovi ne tuku", priča Nebojša. Njegov roditeljski uticaj, ipak, ne ogleda se u isključivosti i prostom naređivanju.

"Iako je poznato šta mislim o komunizmu, kad mi je Vila naručila da joj s Kube donesem kapu, majicu i sve ostalo s likom Če Gevare, ja sam joj doneo. Ali, kupio sam i sebi jednu vorholovsku majicu gde je onaj multiplikovani lik u raznim bojama, ali je umesto Merilin Monro Če. Vila je bila zaprepašćena: ‘Tata, šta ti radiš s Če Gevarom? Imaš li ti stavove?’ Skoro nikad ne utičem direktno na njihov ukus, osim što povremeno blago, ali vrlo blago, retuširam okruženje. I veoma sam ponosan na njih. Recimo, pokojni Dragoš Kalajić jednom je pitao Lava, koji je tad imao četiri godine, da li može da mu nabroji tri američka režisera. ‘Kakvi režiseri? Mene to ne interesuje’, rekao mu je Lav, ali je u to vreme već gledao ’12 žigosanih’ i ‘Konana’ po sto puta, kao najbolje filmove, iako mu ih ja uopšte nisam preporučio. Od celog repertoara izabrao je sam dva najbolja Milijusova filma. Isto tako, uopšte mu nisam radio na muzičkom ukusu, osim što sam mu, kad je bio mali, kupio album ‘Partibrejkersa’. Evo, sad sluša ‘Green day’, što je maksimum za dete u njegovim okolnostima. I uzima časove gitare. Vila stalno gleda ‘Dečka koji obećava’ a ‘Davitelja’ se plaši. Kaže: ‘Jesi li ti normalan, šta si ovo napravio? Ovo niko neće da gleda’", rekao je Nebojša Pajkić.

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:draganAhanI.99

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *