Najbolja pesma na Balkanu “ljubavi“ Željka Joksimovića

zeljko joksimovic ljubavi
Najbolja pesma Balkana je “Ljubavi“ Željka Joksimovića koja je pobedila na takmičenju održanom na Trgu Aleksander Batenberg u Sofiji…
U konkurenciji je bilo 11 takmičara – predstavnika balkanskih zemalja. Takmičenje je nosilo naziv “Balkan Music Awards“ a organizator je prvi put kablovska televizija “Balkanika music“ koja ima sedište u Bugarskoj.
Srpski predstavnik Željko Joksimović je odneo prvu nagradu, drugi je bio predstavnik Albanije Flori sa pesmom “Plej bek“, a treća je bila rumunska grupa “Akcent“ sa kompozicijom “That’s my name“.
Hrvatsku je predstavljala “Kolonija“ sa pesmom “Lažu oči moje“, Makedoniju Karolina sa pesmom “Kraj“, Sloveniju Tanja Žagar sa pesmom “S tabo“, Crnu Goru je predstavljao Nenad Ćeranić sa kompozicijom “Suzama kupićeš me“ a BIH je predstavljala Emina Jahović i Dino Merlin svojom duetskom pesmom “Med“.
Željko je dobio i priznanje za najbolji muški vokal na Balkanu u protekloj godini. Grčka pevačica Ana Visi dobila je priznanje za doprinos i popularizaciju balkanske muzike u sveti i još jednu nagradu za najbolji spot.
Najbolji ženski vokal u prošloj godini na Balkanu je truska pevačica Hadise a najbolji duet rumunska grupa “Akcent“
Takmičenje je direktno prenošeno u svakoj od 11 država, putem televizija sa nacionalnom frekvencijom i putem TV „Balkanika mjuzik“, a pri glasanju nije bilo nikakvog ograničenja.
Poslušajte još jednom najbolju kompoziciju u protekloj godini na Balkanu:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *