Maja Mandžuka u krimiću sa Valom Kilmerom

Posted: 2010-06-29 09:00:48

Naša glumica Maja Mandžuka, koja već godinama živi i radi u Americi, snimila je kanadski film „2:22“ reditelja Filipa Guzmana i scenariste Majka Rosija, u kojem glavne role tumače Val Kilmer, Robert Milano, Aron Galager, Horhe Himenez i Piter Dobson. Maja tumači devojku po imenu Dži-Dži (GG), devojku glavnog narko-dilera Kurtisa kojeg igra Piter Dobson. Radnja filma prati dve bande, njihove okršaje, koje na kraju, naravno, rešava „ruka“ zakona.
Zaplet je sledeći. Plan je bio lak za jednu od dve bande, ali ne i posao. Jedne snežne noći, složna grupa od četiri kriminalca, smišlja kako da izvede rutinsku otimačinu. Ali, stvari kreću naopako, te prijateljstvo, odanost i poverenje dolaze u iskušenje. Četiri pomenuta lopova rešila su da opljačkaju luksuzan hotel. Iznenađeni gosti hotela koji ne pomišljaju da će se uskoro desiti neverovatna pljačka, bez svog znanja su upleteni u ovu zapetljanu mrežu prevare i krađe. Nesvakidašnji životi i teški izbori, preokrenuće prvobitni plan u tačku iz koje nema povratka.

“U filmu sam imala manju ulogu. Snimanje će mi ostati u sećanju po lepoj saradnji sa ekipom i po prijateljstvu sa piscem i glavnim glumcem u filmu Majkom Rosijem”, rekla je za “Blic” Mandžuka. Za film „2:22“ kritičari kažu da je mešavina starog kultnog francuskog filma „Rififi“ i trilera „Dog Day Afternoon“ u kojem glavnu ulogu tumači Al Paćino. Film je do sada prikazan na mnogim prestižnim festivalima, u Kanu, Milanu, Novom Meksiku, a dobio je i brojne nagrade.

 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:nAtAsA..26GV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *