Ksenija dobija ulicu u Beogradu

ulica ksenije pajcin
Prijatelji bliski Ksenije Pajčin pokrenuće inicijativu da jedna od beogradskih ulica dobije ime po njoj.
Njima će se, kako saznajemo od izvora bliskih porodici pokojne pevačice, pridružiti mnogobrojni denserkini fanovi, koji će dati svoj potpis kako bi što pre skupili dovoljan broj potpisa…

– Nakon četrdesetodnevnog pomena predaćemo potpise za inicijativu da se našoj Ksendži dodeli jedna ulica u Beogradu! Bila je najlepša Srpkinja, a sada predstavlja i svojevrstan simbol borbe protiv nasilja nad ženama. Nastradala je boreći se za pravo na život i njena žrtva treba da opominje da se sličan zločin više nikada ne ponovi – otkriva naš sagovornik.

Potvrdu ove informacije dobili smo i od prijatelja pevačice, koju je 16. marta ubio Filip Kapisoda.

– Tačno je da će inicijativa biti pokrenuta, i ne samo to! Organizovaćemo izložbu slika, objaviti DVD izdanje i sav prihod će otići u humanitarne svrhe. Želimo da sačuvamo Kseniju od zaborava i da uradimo sve ono što je ona želela, a nije imala priliku. Ona je bila žena koja zaista zaslužuje da se ne zaboravi – naglašava Goran Stojičević Karamela, a isto nam je rekao i Bane Dević, Ksenijin kum i stilista:

– Uradićemo mnogo više od pokretanja inicijative. Ksenija je to zaslužila i zadužila sve nas koji smo ostali da čuvamo uspomenu na nju.

Da li će uspeti u svojoj nameri, ne zavisi samo od njih, već i od gradskih vlasti i zakona po kojima ulice dobijaju imena. Ali sve, kao i uvek, kreće od ideje. Oni je imaju.

(Folkoteka)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *