Kiki Lesendrić: Nema protekcije za mog sina

Posted: 2010-08-30 20:13:16

Popularni pevač i kompozitor Zoran – Kiki Lesendrić održaće koncert u "Beogradskoj areni“ 2. oktobra. Ovaj koncert će biti promocija njegovog studijskog albuma "Mesec na vratima“, a publika će biti u prilici da čuje i stare hitove iz perioda kada je radio sa grupom "Piloti“, koji su nedavno objavljeni na lajv albumu "Svet je lep kada sanjamo“. Kiki priprema brojna iznenađenja i kaže da publiku želi da vrati u stara, dobra vremena. Pred koncert se oseća potpuno opušteno i jedva čeka da zapeva beogradskoj publici koju očekuje u velikom broju. "Trema je umrla sa godinama. Toga više nema (smeh). Znam da je teško napuniti ‘Arenu’, ali očekujem da će biti puna. Bez ikakvih pretenzija, smatram da dosadašnji koncerti pokazuju da je to veoma moguće. Želim da se vratimo u to neko drugo, prošlo vreme koje je bilo nekako srećnije za sve nas. Posebno mi je drago što su klinci koji dolaze na naše koncerte preko svojih roditelja upoznali to zaboravljeno vreme i oni žele da ga osete i dožive. Mi već dve godine radimo na toj misiji", rekao je Kiki za "Blic". Na pitanje može li se danas živeti od muzike, Lesendrić odgovara: "Nigde više nije lako. Ne postoji zemlja na svetu gde je lagodno. Lako je jednom Stingu, ali nije lako nekom novom Stingu, ako razumete šta hoću da kažem. Ne može se od muzike živeti kao pre. A posebno disko industrija osamdesetih sebe nije pronašla u današnjim vremenima i još ne ume da komunicira sa razvojem tehnologije i interneta. Muzika danas opstaje, odnosno održava je samo velika želja i nada. Nada među poslednjima umire. Nada je bitna za naše postojanje!"

Kako se priprema za koncert? "Mi ne vežbamo, nikada ne vežbamo! Mi se uigravamo na koncertima kojih uvek ima. Najverovatnije ćemo se krajem septembra izolovati negde na pet dana da napravimo finalni repertoar, ali nam nije potrebna posebna priprema. Ono što će biti drugačije od dosadašnjih koncerata jeste scenografija koja će imati jednu posebnu priču, i ovo je prvi put da ćemo pripremati posebnu scenu. Meni je najvažnije da imamo dobro ozvučenje, za šta će se pobrinuti ‘Megatron’, tako da ne brinem", kazao je Kiki, koji ne želi puno da otkriva, kako bi nešto ostalo kao iznenađenje, ali sigurno zna da će se na sceni kao gosti pojaviti Toni Cetinski i grupa "Fit“ iz Rijeke. Kikijev osamnaestogodišnji sin Đorđe u poslednje vreme često svira bubnjeve na očevim koncertima. Da li će svirati i u "Areni“?

"Ma kakvi, nema protekcija za njega. Ima on još da uči i vežba. Ne menjamo mi našeg bubnjara Džonija na koga smo se navikli. Đorđe mora da bude na probnom radu, nije još spreman za ‘Arenu’. On misli da jeste, ali… Ma, stalno traži da svira, pa pravi neke dilove sa Džonijem da uđe u bend. Ne bi me čudilo da se njih dvojica dogovore da se zamene nakratko tokom koncerta", rekao je muzičar i dodaje da što se njega tiče, misli da se ta priča uskoro završava, jer Đorđe mora da ide u školu: "Znam da zvučim kao najstroži roditelj, ali do 1. septembra može da svira, posle toga ništa. Može on da svira šta god želi, ali previše je uloženo u njegovo školovanje i to će morati da završi!" Hitovi poput "Kao ptica na mom dlanu“, "Leto“, "Zaboravljeni“ i posle nekoliko decenija slušaju se sa velikim uživanjem i na neki način su postali evergrin naše scene. Možda baš zbog toga fanovi sa čežnjom čekaju da se "Piloti“ jednog dana ponovo okupe. "Pre mesec dana Nenad Atanasijević, Andrej i ja smo svirali za seriju ‘TNT’. U toj seriji sviraju raznorazni bendovi, pa su pozvali i ‘Pilote’. Interesantno je da smo tokom nastupa bili obučeni u pilotsku uniformu. I kada sam posle toliko godina zasvirao sa njima, u meni se probudila želja da se ponovo okupe ‘Piloti’. Verovatno će se to desiti i jednog dana", kaže Kiki.


 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:draganAhanI.99

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *