Ivan Ivanović: JK je strip junak, pošto živi samo u novinama

Posted: 2010-06-30 17:46:34

Kada se pojavio u kvizu “Keš taksi” početkom 2007. godine, Ivan Ivanović bio je novo, sveže lice, nešto kao “dobri dečko koji obećava”. Sada, tri i po godine kasnije, on je jedan od najtraženijih voditelja, a od dobrog dečka, bar na televiziji, postao je “lice s poternice”. Šalu na stranu, Ivanović je uzburkao javnost i Republičku radiodifuznu agenciju svojim “neprimerenim” ponašanjem, iako je njegov rečnik mnogo bezazleniji od onog koji smo svakodnevno slušali na “Farmi”. Kraj prikazivanja “Keš taksija”, posle 230 epizoda i 700 vožnji, i početak prikazivanja nove emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem” izbacio je voditelja u prvi plan. "Ja i dalje mislim da sam dobar dečko i ne nalazim ništa loše u sebi i onome što radim", kaže Ivan. Odgovori na pitanja nekih učesnika u “Keš taksiju” dovele su do smešnih situacija. "Suzdržavao sam se jer teško podnosim takav nivo neznanja. Nisam ni ja bio neki odlikaš, ali neke osnovne stvari, kao što su raspored boja na srpskoj zastavi, moraju se znati. Jedan momak je rekao da je Čerčil bio ruski premijer tokom Drugog svetskog rata. Drugi je rekao da je najpoznatiji danski i evropski pisac bajki Agata Kristi. Ja sam doživljavao nešto što moj prijatelj zove ‘transfer blama’, stideo sam se njihovog neznanja, i to je valjda bio razlog što nisam nikad prasnuo u smeh, već ostao zbunjen njihovim odgovorima. A i nije uljudno da se voditelj ruga takmičaru što ne zna nešto", laže Ivanović. Ipak, najpoznatiji ispad u “Keš taksiju” našao se i na "JuTjubu", a to je već čuveno pitanje voditelja kako se zove glumac Kuper, koji na odgovor momaka iz taksija “Gari”, odvaljuje “sediš mi na k..i”. Ivan se ne kaje zbog toga, jer vrsta šale koju je upotrebio u emisiji je nešto što svakodnevno sa drugovima upražnjava.

Kako kaže: “Ja sam nezvanični šampion Srbije u toj vrsti humora.” RRA je reagovala na tu njegovu šalu, a Ivan tvrdi da je deo sporne reči “zamaskiran”. "Mi smo u montaži prekrili sirenom samo slovo ‘r’, tako da je jasno o čemu je reč, ali se ne čuje to na šta oni aludiraju. S druge strane, lično ne vidim ništa loše u tome da tako nešto i ode u javnost. Ono što me boli je činjenica da sam ja te iste momke pitao da li znaju ko je napisao ‘Iskrenu pesmu’, na šta nisu znali odgovor. Ja sam im rekao da je to Milan Rakić i čak odrecitovao četiri strofe, ali to niko nije gledao. Svima je bio interesantniji Gari Kuper. Ako se šest miliona Srba zeza na isti način, ne vidim uopšte razlog da televizija predstavlja naš život onakvim kakav nije", smatra Ivanović, i kaže da jedino RTS ima obavezu da vodi računa o takvim stvarima. Po njegovom mišljenju, sve komercijalne televizije treba prepustiti sudu gledalaca, jer one zbog njih postoje. "Ja u zabavnoj emisiji ne mogu da imam edukativan karakter, jer ako treba da vam ja vaspitavam decu, onda ste u ozbiljnom problemu. RRA, kao organ, ima veliki problem da prozove samo jednu televiziju, pogotovo ako su to one koje su najgledanije i najmoćnije u Srbiji. Onda oni naprave čitav jedan paket nas koji ne odgovaramo. Prozvali su ‘Veče sa Ivanom Ivanovićem’ zbog onoga ‘Zašto Irac Irca u guzicu firca’. Lično ne mislim da su ‘guzica’ i ‘fircanje’ psovke, ali stavljeno je u isti rang s onim što je Đus rekao Milošu Bojaniću iste večeri na ‘Farmi’”, čvrst je u svom stavu Ivanović. Zašto je parkiran “Keš taksi”? "Više je stvari uticalo na to da emisiju prekinemo na određeno vreme. Ima malih problema u saradnji između producentske kuće ‘Adventidž’ i Televizije Foks. Meni je krenuo šou ‘Veče sa Ivanom Ivanovićem’ kome sam se posvetio potpuno", kaže Ivan.

Posle “skandala” u “Keš taksiju” usledili su novi. Najpre je Ivan optužen da je nazvao Jelenu Karleušu transvestitom, gostujući u emisiji "Moja desna ruka", potom je ista ta njega nazvala nepristojnom stokom. Medijski rat kao i svaki drugi, reklo bi se, da se u frku nije umešao Boki 13 i mnogi drugi. Malo-pomalo, Ivan je postao prava “torokuša”. "Taj ispad, u stvari, i nije ispad, jer to se nije desilo. Postoji na ‘JuTjubu’ insert iz emisije ‘Moja desna ruka" u kojoj sam gostovao i čuje se ko je šta rekao. Pitao sam Seku da li postoje neka ograničenja za ljude koji žele da se prijave u njen šou, a ona je odgovorila da nema. Potom sam pitao da li mogu da se prijave i gej osobe i transvestiti, ona kaže ‘može’, i ja na to kažem ‘na kraju će i Karleuša da se prijavi’. Sasvim je jasno, pod jedan, da nisam rekao Jelena Karleuša, nego samo Karleuša, a pod dva, nisam rekao da je ona transvestit, već da je toliko široka sloboda izbora da može čak i ona da se prijavi", priča Ivan kroz smeh za "Ilustrovanu politiku". "Time sam aludirao na njihov sukob. E, sad, gospođa Tošić se prepoznala u roku od dve sekunde i već sutradan su po medijima krenule prozivke koje su otišle predaleko. Ona je u jednom intervjuu rekla da sam ja nekulturna stoka. To je za mene sve bilo novo pošto nisam nikada sebe video kao javnu ličnost koja će se prepirati sa pevaljkama po novinama", tvrdi voditelj. Ipak, da nije sve baš tako bezazleno i da sukob Ivanović – Karleuša nije samo medijska patka, dokazao je i sam voditelj kada je u svojoj novoj emisiji pokazao prilog u kome je snimljen kako deli čepove za uši vlasnicima ugostiteljskih objekata oko Arene, dan pred koncert Jelene Karleuše. "Mislim da ljudi treba da zaštite svoje bubne opne kada ona peva, i imam pravo tako da mislim. To je stvar ukusa i, kao što ste videli, niko mi nije vratio čepove. Mislim da je njeno pevanje loše, ne volim tu vrstu muzike. Ona je za mene kao strip junak pošto živi u novinama. Što se tiče Bokija 13, on je u koaliciji sa Jecom, iz iste kuhinje izlaze njihovi intervjui", kaže Ivan.

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:draganAhanI.99

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *