Filip Cepter porinuo jahtu od 40 miliona evra

Posted: 2010-07-29 10:54:39

Filip Cepter uživa u odmoru u Hrvatskoj, a pažnju tamošnje javnosti privukla je njegova nova, 50 metara duga jahta, čija cena je 40 miliona evra…Pre ukrcavanja Cepter je sa svojim društvom uživao u hotelskom kompleksu Novi Vinodolski. Ovaj SPA kompleks je jedan od najskupljih u regionu, a kako „24 sata“ saznaje, pored Ceptera veći deo kapaciteta su zauzeli srpski turisti. „Skromniji“ smeštaj u hotelu košta 500 evra dnevno, dok je Cepter odseo u delu u kome apartman košta 1.000 evra. Ovih dana u brodogradilištu Kraljevica porinuta je i njegova nova jahta, napravljena po porudžbini. Ima šest soba – dve glavne i četiri za goste. Tu je i šest prostorija za osoblje. Jahta od koje zastaje dah tek je početak saradnje između hrvatskog brodogradilišta i „kralja neuništivog posuđa“, dok izgradnja sledeće počinje već u septembru. Jahta u Kraljevici ostaje još dvadesetak dana, kako bi se završili detalji oko unutrašnjeg uređenja, nakon čega kreće na krstarenje Jadranom, tokom kojeg će obići Hvar, Brač i Vis.”Uz vlasnika i njegovu porodicu, na brodu će biti i Cepterovi poslovni partneri i prijatelji iz sveta biznisa. Ukrcavanje će pratiti veliki parti”, rekao je direktor kompanije ‘Philip Zepter Yachts’ Blaž Buble. On nije mogao da otkrije ko će se od svetskih selebritija naći na brodu.
Kako „Jutarnji list“ prenosi, jedan od najuglednijih gostiju trebalo bi da bude princ Albert od Monaka, koji je Cepterov prijatelj. Posle krstarenja po Jadranu, jahta kreće u Monte Karlo, gde će u septembru biti predstavljena na najvećem svetskom sajmu nautike.
Vlasnička paluba s dva apartmana je na vrhu, što je još jedna inovacija Cepterovog tima. Na najvišoj palubi, za vreme nevremena, brod se najviše ljulja, ali u „Philip Zepter Yachtsu“ se vode logikom da će bogati vlasnik, kada su takvi uslovi na moru, radije do odredišta doći privatnim avionom nego se mučiti na nemirnoj pučini. Iznad tih apartmana je 90 kvadratnih metara prostora za sunčanje s džakuzijem, klimatizovanim šankom i ležaljkama.
Biznismen Filip Cepter (pravo ime Milan Janković), u Hrvatskoj je osnovao firmu “Propela”, kasnije Philip Zepter Yachts, s kojom ulazi u posao gradnje luksuznih megajahti.

Pet najvećih srpskih jahti:

1. Miodrag Kostić Kole
– ISA Yacht 48, Alexandar V,
dužina 48 m, širina 8,9 m
2. Siniša Mihajlović
– Baglietto 41, Roberto Cavalli,
dužina 41 m, širina 8 m,
3. Vojin Lazarević
– Sunseeker Predator 108,
dužina 33 m, širina 6 m
4. Željko Mitrović
– Sunseeker 105, El Bosco V,
dužina 32 m, širina 6,30
5. Petar Matić
– Navetta 30,
dužina 31 m, širina 7 m
 

Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:nAtAsA..26GV

Powered by Preisvergleich

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *