Anđelina Džoli režira „Romea i Juliju“ na bosanski način

Posted: 2010-07-26 14:35:06

Rediteljski debi Anđeline Džoli biće inspirisan bosanskim izbeglicama, a u javnost je procurela vest da će priča po tematici podsećati na balkansku verziju „Romea i Julije“…
Početkom meseca Anđelina je izjavila da će manje glumiti u filmovima i da će se okrenuti režiji. Rediteljski prvenac holivudske zvezde biće sniman na Balkanu, scenario je već napisan, a priča je opisana kao romansa u stilu Romea i Julije između Bosanke muslimanske veroispovesti i srpskog vojnika.
Da podsetimo, Željko Mitrović je odbio da producira ovaj film jer se Srbi ponovo predstavljaju kao negativci. U jednom domaćem listu se čak pojavila priča da je, posle „nepristojne ponude“, pri kraju pregovora sa Anđelininim producentima, zamolio njen tim da pozove glumicu i da joj je rekao: „Gospođo, imam novi predlog za vas – uložiću 30 miliona dolara u film o ljubavnici Osame bin Ladena, u kome biste vi imali glavnu ulogu!“
Iako se posle prvih informacija o ovom filmu šuškalo da će Anđelina glumiti glavnu ulogu, to jest zaljubljenu Bosanku, ispostavilo se da će Džolijeva biti isključivo iza kamere.
“Priča je zaista dobro napisana. Napravila je scenario zasnovan na njenim ličnim istraživanjima koje je sprovela tokom humanitarnog obilaska Bosne. To je srceparajuća drama i Anđelina je veoma uzbuđena zbog svega. To je veoma uzbudljivo i odskočna je daska u novom poglavlju njene karijere”
, otkrio je insajder iz filmske ekipe. Anđelina i Bred Pit su u aprilu posetili nekoliko izbegličkih kampova u Bosni.
Snimanje počinje na jesen, kada će i sama rediteljka ponovo doputovati u Bosnu. Sa sobom će povesti i Breda i njihovo šestoro dece. S obzirom da je jedna od lokacija za snimanje trebalo da bude i Srbija, možda će to obnoviti uspomene Džolijeve na njenog bivšeg dečka, Beograđanina koji već dugo živi i radi u Americi. Momak je rodom sa Zvezdare, a navodno je završio Šestu beogradsku gimnaziju pre 20 godina. Posle toga se preselio kod brata u SAD, koji je organizovao žurke za poznate ličnosti iz Holivuda. Tada se upoznao i sa Anđelinom, sa kojom je i živeo neko vreme, a sve to pre njenog braka sa Bilijem Bobom Torntonom.


Pročitaj na www.svet.rs

Detaljnije na izvornoj strani…

Author:nAtAsA..26GV

Powered by Steuernachrichten

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *