Šokantni portret princeze Diane u „Newsweeku“

diana sok
Američki časopis „Newsweek“ obeležio je 50-godišnjicu rođenja princeze Diane fotografijom na naslovnoj strani na kojoj je pokojna princeza predstavljena onakva kakva bi možda bila da je danas živa….

Ali, slika i priča – koje Dianu prikazuju kao ženu koja se dva puta udavala, koristila botoks i bila pomalo ljubomorna na svoju snahu Kate Middleton, izazvale su uglavnom kritike i zgražavanje javnosti čim se novi broj nedeljnika pojavio na američkim koscima u nedelji kada princ William i Kate dolaze u prvu zvaničnu posetu Severnoj Americi.

Američka javnost i ostatak američke štampe su naslovnicu uglavnom dočekali rečima „šokantno“, „neukusno“ i „jeftino“.

Autorka teksta, glavna i odgovorna urednica „Newsweeka“ Tina Brown, koja je 2007. godine objavila tračersku biografiju o britanskoj princezi, pretpostavlja da bi se Diana, da 1997. nije poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, preselila u New York, da bi i dalje sjajno izgledala, bila u prijateljskim odnosima sa bivšim mužem princom Charlesom i njegovom sadašnjom suprugom i bivšom omraženom suparnicom Camilom i imala 10 miliona sledbenika na Twitteru.

Ono što je, međutim, najviše šokiralo javnost jeste digitalno prekrojena fotografija na naslovnoj strani nedeljnika na kojoj je Diana prikazana još uvek vitka i elegantna, ali pomalo izborana u društvu nasmejane Kate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *