Severina neće dugo uživati u luksuznom apartmanu: Njen Milan traži kupca, a navodno duguje i porez

popovic florida
MILAN POPOVIĆ, novi Severinin dečko, prodaje apartman u Miamiju za 2,5 milijuna američkih dolara, odnosno 100.000 dolara manje negoli što je dao za njega prilikom kupnje, prije četiri i pol godine. Informacije su to koje će, između ostalog, u svojoj knjizi uskoro objaviti novinarka Irena Divković Milanović. Prema njenim istraživanjima, Milan je stan na Floridi kupio 31. svibnja 2006. godine za 2,6 milijuna američkih dolara od tvrtke Sunny Sands Inc. Budući da su cijene stanova u posljednje vrijeme pale, vlasnici nekretnina u Miamiju se bore da nađu kupce svojim stanovima, a tako je i s Milanom. „Kralj bakra“ traži kupce preko više tamošnjih agencija, gdje ih je oglasio po cijeni manjoj od kupovne, a nije isključeno i da će Severina i Milan morati trpjeti potencijalne kupce apartmana dok se budu odmarali u svom ljubavnom gnijezdu.
popovic florida

„Milan je porez, mjerljiv u desecima tisuća dolara, plaćao sa zakašnjenjem, a dug za 2010. godinu mu iznosi preko 17.000 dolara“

Iako u prodavanju nekretnine nema ništa sporno, ima u neplaćanju poreza, tvrdi Divković Milanović. Prema informacijama spomenute novinarke, Milan Popović je porez, mjerljiv u desecima tisuća dolara, plaćao sa zakašnjenjem, a dug za 2010. godinu mu iznosi preko 17.000 dolara. „U travnju prošle godine je u službenom glasniku Miamija objavljeno kako je Popović bio dužan preko 44.000 dolara za 2008. godinu. Sve ovo se dogodilo jer se u Americi porez na nekretnine plaća svake godine, a onima koji kasne ili ne plate, kamate rastu pa se tako povećava i dugovanje“, pojašnjava Irena Divković Milanović.

Tužio ga arhitekt

Prema njezinim riječima, Popović nije imao problema samo s porezom. Naime, zbog istog apartmana, navodi Irena Divković Milanović, tužio ga je i glasoviti arhitekt iz Miamija, koji je poznat po tome što se bavi unutarnjim uređenjem. Milan mu nije isplatio novac koji je trebao, pa ga je, kako navodi novinarka, arhitekt tužio, ali su se naposljetku nagodili te je Popović platio arhitektu novčani dug.

 

popovic florida

 

„Tajne adrese ex-Yu elite“

Novinarka Irena Divković Milanović došla je do ovih, ali i brojnih drugih informacija, prilikom skupljanja materijala za svoju knjigu, u kojoj će uskoro biti objavljeni rezultati njezinog višegodišnjeg istraživanja poslovanja i nekretnina bivše jugoslavenske elite, i to izvan granica bivše države. Irena knjigu radnog naslova „Tajne adrese ex-Yu elite: Od Rima, Pariza, New Yorka, Miamija…“, prvu u regiji te tematike, upravo završava, a za Index je otkrila neke pikanterije iz knjige.

„Prema informacijama koje posjedujem, poslovni put Severininog dečka nije bio glamurozan. Startao je iz skromne zgrade u švicarskom Crvenom križu (Rotkreuz), njegova sljedeća adresa bilo je apartmansko naselje Solferino u Limassolu, Cipar, a prvi floridski apartman kupio je na kredit 1993. godine. Sve tvrtke registrirao je u poreznim oazama (Britanski Djevičanski Otoci, Švicarska, Miami). Floridske tvrtke registrirao je kao tajnik ruskog tajkuna Vasillija Anisimova, koji je poznat i kao otac ruske Paris Hilton – Anne Anisimov. On i Popović imaju zajedničke tvrtke na Floridi, a povezuje ih i adresa na Cipru. Popović zaboravlja platiti godišnji porez na glasoviti apartman u Miamiju, tako da redovito duguje floridskim poreznicima po nekoliko desetaka tisuća dolara. Ovaj na Fisher Islandu, u koji vodi Severinu, upravo je oglasio na prodaju“, nadodala je Irena Divković Milanović o Milanu Popoviću.

„Novopečeni tajkuni kupuju gotovinom“

Otkrila nam je i kako je popis celebrityja koje je istraživala pozamašan. Novo poglavlje u knjizi Milan Popović je postao kada je postao novi Severinin odabranik. „Većina ranijih zvijezda i bogataša nekretnine u SAD-u, najčešće Floridi, kupovali su na kredit. Novopečeni tajkuni kupuju gotovinom“, kazala je Divković Milanović.

„Shvatila sam da su unatrag 20 godina više zaradili hrvatski novi bogataši nego sve zvijezde ex-Yu“

Svaku reakciju na knjigu smatra izvrsnom reklamom. „Svi podaci pribavljeni su na legalan način, zakonitom procedurom. Knjiga neće biti zlonamjerna te ne vidim zašto bi itko bio povrijeđen“, smatra novinarka. Na knjizi je radila godinama, a počela je sasvim slučajno. „Pokušala sam ući u trag prijateljima koji su odselili u SAD i shvatila sam da je to moguće i preko javnih registara.  Shvatila sam da su unatrag 20 godina više zaradili hrvatski novi bogataši nego sve zvijezde ex-Yu. Naravno, kompariramo li vrijednosti njihovih nekretnina“, zaključila je autorica knjige koja će, ne sumnjamo, dignuti prašinu na našim prostorima.

Odlomak iz knjige “Kondo, Kondo“, autorke Irene Divković Milanović

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *