Pandur Pajko iz “Svemirci su krivi za sve“, “Dama koja ubija“…

boro

Boro Stjepanović (Vareš (NR Bosna i Hercegovina), Jugoslavija 8. maj 1946. godine) je srpski glumac. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1971. godine. Igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u Ateljeu 212 i Teatru nacionalne drame u Beogradu, Narodnom pozorištu u Sarajevu i Kamernom teatru u Sarajevu, Dječijem pozorištu i Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici. Odigrao je više od pedeset pozorišnih uloga.

Režirao je u Sarajevu (Otvorena scena „Obala“, Kamerni teatar) i u Mostaru. Na televiziji je igrao u više serija (Građani sela Luga, Filip na konju, Osma ofanziva, Volim i ja nerandže, Oriđinali).

Igrao je u preko pedeset filmova (Sjećaš li se Doli Bel, Ko to tamo peva, Čudo neviđeno, Miris dunja, Kuduz, Gluvi barut, Urnebesna tragedija), a najpoznatija mu je uloga pandura Pajka u “Svemirci su krivi za sve“, “Dama koja ubija“… Poslednji put se na filmskom platnu pojavljuje u seriji: Lud, zbunjen,normalan 2010. godine…

Pedagoškim radom bavi se od 1971. godine. Učestvovao je u osnivanju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, gdje danas radi kao redovni profesor na predmetu Gluma.

Napisao je tri knjige o glumi: GLUMA I; Rad na sebi, GLUMA II; Radnja i AUDICIJA; Sve o prijemnom ispitu. Ove godine izići će iz štampe i knjige GLUMA III; Igra i GLUMA IV; Čitanka.

A ovako danas izgleda…

boro

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *