Zlatibor nudi bezbroj mogućnosti – iskoristite to

Turizam je veoma unosna grana delatnosti. Turizmom se mogu baviti mnogi, čak i oni koji to vole, kao i oni koji vole da putuju, ili čak i oni koji se nalaze na interesantnim i privlačnim lokacijama kao što je to Zlatibor.

Zlatibor i držanje apartmana na Zlatiboru može da predstavlja pravi izazov za pokretanje posla.

Međutim, nakon nekoliko uspešnih turističkih godina – veoma ćete brzo uvideti da je to bio pravi potez što ste odabrali da se bavite turizmom i to baš na Zlatiboru.

Privucite goste u Zlatiborske apartmane

Znate li koja je taktika privlačenja gostiju u bilo koje popularno mesto? Pristupačne, odnosno, povoljne cene i veliki smeštajni kapacitet. Ako posedujete neki apartman na Zlatiboru, posebno ako se isti taj apartman nalazi negde u strogom centru – na Vama je da izorganizujete kako će da se kreću cene i kada želite da radite.

Ukoliko želite da Vam gosti konstantno dolaze u zlatiborski apartman – morali biste da budete otvoreni tokom čitave godine, a ne samo u pojedinim sezonama. No, međutim, to je već sve Vaša odluka i od Vas samih zavisi kad i koliko želite da se bavite i da ulažete u svoj apartman.

Raznovrsnost hrane i smeštaja

Turisti kada odlaze na određenu destinaciju gledaju prevashodno dve stvari. Kakav je smeštaj, koliko ima soba, kreveta, šta ta soba poseduje i kakva je hrana. Što se soba u apartmanima na Zlatiboru tiče, pokušajte da budete što raznovrsniji. Svojim budućim gostima ponudite više opcija.

Na primer, ukoliko ste svoj apartman lepo napravili, mogli biste da im ponudite pored klasičnih soba i neke starinske tipove soba, pa, na primer, mogli biste da im priuštite i klasičnu zlatiborsku sobu iz 19. veka. U toj klasičnoj sobi biste mogli da postavite sveće, i u kojoj se ne bi nalazili lusteri, kao i da montirate neki privremeni bunar gde bi se voda slivala i gde bi se Vaši gosti mogli kupati, što znači bez klasičnog kupatilskog nameštaja kakav danas imamo. Sve bi to bilo privlačno i na taj način biste imali mnogo veći broj gostiju nego neki drugi apartman sa Zlatibora. Pored smeštaja, druga značajna stvar koja veoma utiče na izbor je hrana.

Hrana je na Zlatiboru svakako karakteristična i veoma ukusna, pa zato, morate da budete još specijalniji od drugih. Pored jagnjetine, prasetine i teletine da spremate i imate na svom meniju i druge orboke koji mogu da budu privlačni kako starijim, a tako i mlađim generacijama. Morate da se trudite da Vaš meni sadrži čak i vegetarijansku hranu, jer su vegetarijanci i vegani sve više pristutni, pa, ako želite da zadržite i vegetarijanske mušterije – treba i za njih nešto da se nađe na meniju.

Sve ovo nabrojano treba da se nađe na sajtovima turističkih agencija preko kojih bi ljudi putovali do Vas, ili da i Vi sebi obezbedite sajt gde ćete kačiti autentične slike i snimke svega onoga što posedujete. Kačenjem autentičnih originalnih i neobrađenih slika još više privlačite pažnju na sebe, a tako ćete odavati još profesionalniji utisak. Turisti obožavaju originalnost i kreativnost.

Uz originalnost – budite i kreativni, smišljajte neke posebne poslastice, na primer posle obilnog ručka, priredite svojim gostima fin dezert.