Želite da izradite nakit po želji? Evo nekoliko ideja

Imati nakit kakav niko drugi nema, originalan, u skladu sa vašim željama, sa vašom ličnosti jeste nešto zaista posebno. Taj komad nakita za vas će predstavljati mnogo. Dobra stvar je što se pojedine zlatare bave izradom nakita po želji, na najprofesionalniji način. Kada želite da radite nakit po želji, onda morate da se raspitate koje zlatare su i te kako posvećene ovom procesu.

Gotovo sve zlatare se bave izradom nakita po želji, međutim malo je onih profesionalnih zlatara, koje će vam to izraditi na način na koji vi želite. Nakon što izaberete dobru zlataru, na vama je da odlučite šta konkretno želite.

Elementi dragog kamenja koji simoblizuju vaš mesec rođenja

Bilo da želite da vam se u zlatarama izradi prsten, ogrlica, minđuše, broš ili nešto sasvim drugo, imajte u vidu da sastavni deo tog nakita može da bude i drago kamenje. I to ne bilo kakvo drago kamenje. S obzirom da ste odlučili da to bude vaš originalni komad nakita, onda treba obratiti pažnju na sve detalje. Svaki mesec u godini je u znaku nekog dragog kamena, tako da možete izabarati onaj koji simbolizuje vaš mesec rođenja. Tako na primer, ukoliko ste rođeni u januaru treba izabrati garnet. Februar je u znaku ametista, mart u znaku akvamarina, april u znaku dijamanta. Kristal meseca maja je smaragd, juna aleksandrit, Mesečev kamen i biser, jula rubin, a avgusta peridot. Za septembar se vezuje safir, oktobar opal i turmalin, za novembar citrin i topaz, a za decembar tanzanit i tirkiz.

Manje poznati simboli na vašem nakitu

Svi znamo šta simbolizuje srce, detelina, slon, bubamara. Naravno, vi možete odabrati i taj simbol, kao simbol koji ćete uvek nositi na vašem nakitu i koji za vas ima izuzetnu vrednost. Ukoliko ipak želite da se distancirate od ovih simbola, savetujemo vam da izberete one simbole, koji su manje poznati, ali koji takođe imaju lepo značenje. Ukoliko se na primer na vašem nakitu nađe feniks, treba da znate da on simbolizuje energiju, snagu, istrajnost, borbu. Taj komad vam i te kako može biti neka vrsta podrške u danima kada i niste baš raspoloženi. Keltsko drvo života takođe može biti savršeno za vaš personalni nakit. Ovo drvo života predstavlja neraskidivu vezu između neba i zemlje i ukazuje na značaj prirode, koja je zapravo i deo nas. Zatim, dve guske na nakitu predstavljaju romantiku i ljubav. Ipak, najlepši simbol ljubavi, koji nije toliko rasprostranjen jeste gardenija. Gardenija simbolizuje onu najčistiju ljubav, sreću, koja je njome prouzrokovana, simbolizuje nevinost i čistotu duše. Nemojte da se ustručavate kada birate ove simoble, jer zlatare zaista mogu da naprave šta god vi poželite.

Poruka ili stih na vašem nakitu

Poruka, stih ili broj na vašem nakitu može biti i te kako dobra ideja. Zlatare se bave i graviranjem, tako da je važno samo da odlučite šta želite. Datumi su ono za šta se opredeljuje većina ljudi. Nakon toga, dominantna su imena. Vi možete ugravirati neke reči koje simbolizuju nešto specijalno za vas. To ne moraju biti reči na maternjem jeziku, to mogu biti reči na nekim starim jezicima, samim tim vaš nakit će dobti tu jednu mističnu notu. Na primer, reč ljubav na persijskom može da izgleda kao vrlo zanimljiv simobl, a samo ćete vi znati šta to znači.