zaves lukic rolet

Zavese kao najbolji detealj za osveženje enterijera

Problem sa novim trendovima je uvek u tome što ne znamo vredi li odreći se starog i proverenog zarad novog i pomalo nepoverljivog proizvoda, a ova dilema se savršeno oslikava u dilemi obične vs. rolo zavese. Na primer, na obične, klasične zavese smo navikli, koristimo ih ceo život, a svaki novi model smo sa nestrpljenjem dočekali jer smo, naravno, ipak želeli da malo bolje uredimo i oplemenimo prostor u kome boravimo. Rolo zavese su pak nešto novo i možda još uvek neobično, naročito kada govorimo o uređenju enterijera, odnosno, doma, a ipak, sa svih strana čujemo kako je baš ovaj model zavesa ono što smo dugo čekali i što nam je nephodno bez obzira na to da li želimo da uredimo poslovni ili liči prostor. Ako niste sigurni kako izgledaju rolo zavese i koje su cene jednostavno možete proveriti u Lukić Rolet, jednoj od najboljih firmi u ovoj branši. I onda – kako doneti odluku? Staro ili novo? Provereno ili inovativno?

Estetika koju daju zavese

Kada se govori o uređenju enterijera uglavnom se prvo pomisli na grube radove u nekom objektu. Zatim se planira poseta raznim radnjama za boje i farbe, salonima za keramiku, radnjama za elektro materijal i drugim radnjama gde se može naći sve za adaptaciju objekta. Međutim uređenje enterijera obuhvata mnogo više od toga. Praktično, on predstavlja nizajniranje celokupnog prostora nekog objekta, od poda do plafona uključujući nameštaj, osvetljenje, tepihe pa čak i zavese.

Znamo da ne postoji ideja koju klasične zavese već nisu sprovele u delo – ne samo da su dostupne u svim bojama i „oblicima“, već su tu i likovi iz crtanih filmova, poznate ličnosti i zapravo – sve što može da nam padne na pamet. Na prvi pogled se čini da je nemoguće da rolo zavese u ovome ikada prestignu tradicionalne, ali… I to se dešava! Prošlo je vreme kada su se rolo zavese koristile samo u javnim ustanovama i to u onim dosadnim sivkastim tonovima. Sada su rolo zavese dostupne u najrazličitijim bojama i dezenima zbog čega polako ali sigurno osvajaju i ovo drugo tržište, odnosno, sve češće pronalaz svoje mesto i u privatnim domovima. Tako da, ako svom domu želite da udahnete dašak modernosti onda je jasno da ćete odabrati baš rolo zavese.

Praktičnost rolo zavesa

Ako govorimo o praktičnosti, verujemo da su rolo zavese daleko ispred klasičnih. Iako im je namena suštinski ista, rolo zavese su prepoznale i unapredile sve one karakteristike koje su kod klasičnih zavesa manjkale. Na primer, rolo zavese se mnogo lakše održavaju nego obične zavese. Dovoljno je da ih jednostavno prebrišete i to je to! Razlog za ovo leži u tome da su rolo zavese izrađene od posebnih materijala koji ne sakupljaju prašinu i mirise, a uz to dokazano ne izazivaju alergijske reakcije.

Dok klasične zavese bez roletni gotovo da nemaju šanse da dovoljno zamrače prostoriju, rolo zavese imaju brzo i praktično rešenje i za to. Ukoliko odaberete black-out modele rolo zavesa moći ćete u potpunosti da zamračite prostoriju i zaštitite se od sunca, a ukoliko odaberete rolo zavese od screen matrijala, moći ćete da kontrolišete osvetljenost prostorije. Dakle, bez obzira na to šta vam je potrebno kada su u pitanju svetlost ali i radoznali pogledi spolja, rolo zavese će vam pružiti najbolje rešenje!

Važno je istaći da u svakom trenutku možete da pređete sa klasičnih na rolo zavese jer se one lako ugrađuju u plafon, na zid ili stolariju koju već imate tako da ne morate da brinete kako će se ovaj model zavesa uklopiti u vaš prostor jer – uklopiće se! Kako estetski, tako i praktično!