Zašto su tricikli za decu među najpopularnijim igračkama

Tricikli za decu imaju višegodišnju primenu te ih roditelji obožavaju.

Od kada su se pojavili tricikli postaju prevozno sredstvo koje svi obožavaju. U početku projektovani da odraslima olakšaju kretanje vremenom su ih zamenila neka druga prevozna sredstva za odrasle dok je njihov focus prebačen na decu. Ne postoji parkić u bilo kom delu zemlje gde oni nisu prisutni. Vremenom su postali pravi multipraktici jer se već sa svega par meseci starosti bebe mogu upotrebljavati. Otuda nije ni čudo što ih i roditelji, ali i bake i deke obožavaju.

Tricikli guralice, najpopularniji prvorođendanski poklon

Dok su tricikli s kraja prošlog veka uglavnom bili namenjeni trogodišnjacima, danas su ovi trotočkaši zapravo namenjeni bebama već od šestog meseca starosti. Neretko mogu da zamene i kolica za bebe s obzirom da su im sedišta višepoložajna pa ukoliko beba zaspi, laganim pokretom sedište se može oboriti i obezbediti detetu miran san. Ovakvi tricikli često imaju i funkciju rotiranja sedišta kao i pomeranja tende te je dodatni nadzor roditelja uključen. Starije posebno raduje korpa za odlaganje te nesmetano sa decom odlaze i u kupovinu. Značaj ovakvih modela tricikala za decu leži i u činjenici da se mogu koristiti do pete godine života pa su često izbor poklona za prvi rođendan.

Klasični tricikli za decu su uvek u trendu!

Klasičan tricikl za decu je neprevaziđeni model već generacijama. Lak za nošenje, izrađen od metala ili plastike, klasičan tricikl svoje poštovaoce uglavnom obraduje novim dezenom, udobnim sedištem. Bilo da roditelji imaju soptsveno dvorište ili žive u zgradi sa malim liftom, ova vrsta trivikala niko ga ne izneveri. Uglavnom teži do 3kg te nije teško da bude spakovan i u omanji gepek automobile, kao i da se drži u jednoj ruci dok se ne omogući detetu da vozi.

Tricikl bez pedala i balans bike guralica, igračke za svaki parkić

Klasični tricikli u novije vreme često nemaju pedale, pa poput balans bicikla predstavljaju savršene guralice za vežbu motorike. Osim što upornim odguravanjem dete uspešno savladava balansiranje, ovim načinom igre dobija i na snazi, podjednako vežbajući mišiće ruku i nogu. U novije vreme su balans bike guralice napravljene od drveta i predstavljaju pripremu za vožnju bicikala.

Tricikli za decu imaju dušu

Koliko su, posebno za dečake, guralice i tricikli važni za igru, svedoče i brojna takmičenja u brzini i veštini voženja. Parkići postaju pravo trkalište kada se razjure mališani u želji da budu najbolji. Pored vežbanja takmičarskog duha, deca uče i kako se nositi sa porazom, kako utešiti drugara za eventualno razbijeno koleno. Igra u dvorištu je generalno značajna za sve uzraste, bez obzira da li deca voze tricikl ili se igraju žmurke. Ono što je prednost tricikla je mogućnost zabave i prilikom samostalnog svakodnevnog igranja.

Tricikli za decu, cene koje ih svima čine dostupnim

Tricikli za decu imaju različite cene u zavisnosti od njihove veličine, funkcionalnosti, materijala od kojeg su napravljeni. Modeli koji obuhvataju duži period korišćenja zbog svoje cene su neretko izbor poklona za krštenje i prvi rođendan. Ono što karakteriše tricikle za decu – cene su im povoljne, a dodatna prednost što ih svako dete obožava pa je zabava u parkiću zagarantovana.

Za koji god model tricikla da se odlučite nećete pogrešiti. Svaki ima svoju prednost, pre svega za decu. Pitanje je samo u kom je dete uzrastu i šta odrasli žele da postignu njihovim korišćenjem. Rezultat svega je da će dete uživati i da će mu biti značajan ne samo kao igračka, sportski rekvizit već za kompletan razvoj.