Štamparija kao najbolji saveznik u vašem poslu

Ako ste vlasnik određenog biznisa onda sigurno znate koliko je bitan vizuelni identitet za uspešno poslovanje. Marketing je danas najznačajnija stavka kada je reč o vođenju biznisa jer vas upravo marketing može izdvojiti od konkurencije.

Deo marketinga je vizuelni identitet u koji spada kompletan estetski doživljaj određenog proizvoda ili usluge koje pokušavate da prodate. Štamparije su veoma bitan deo u ovom procesu izgradnje vizuelnog identiteta a evo i zašto.

Štampanje promo materijala

Ako je vaš biznis zasnovan na pozivanju publike na učešće u vašem proizvodu ili usluzi, onda će vam sigurno biti potreban promo materijal. Štamparije vam u ovom smislu pružaju najbolju podršku. Pre štamparija morate imati svoj dizajn. Dakle, dizajn vizuelnog identiteta koji će se procesuirati dalje do forme promo materijala. Ovaj dizajn podrazumeva logo, slogan, ime i poruku koju želite da pošaljete kao i uopšteni estetski doživljaj koji želite da vaša publika doživi. Kada ste to ustanovili vreme je da se zaputite u štampariju. U promo materijale spadaju male stvari koje mogu da dospeju u ruke potrošača u bilo kom trenutku. Od upaljača do notesa može biti obeleženo vašim logoom i imenom vaše firme kako bi potencijalni kupci imali u vidu vaše usluge. Oglašavanje vašeg biznisa na stvarima poput šolja ili već pomenutih upaljača se ispostvailo da veoma efektivno jer su to stvari koje su deo svakodnevnice potencijalnih potrošača. Pored upotrebljivih stvari tu su naravno i posteri, flajeri i drugi stampani materijali u cilju promovisanja vašeg biznisa o kojima će biti reč u nastavku. Sve što vam je potrebno za vašu reklamu možete naći na sajtu Alfa štampa, gde možete čak sami kreirati dizajn i izračunati cenu u odnosu na proizvod i količinu.

Štampani materijal za uspešnu reklamu

Plakati i bilbordi su nam vrlo dobro poznati naročito kada je reč o određenom događaju koji se najavljuje. Reklamne slike nas okružuju sa svih strana i šalju nam informacije kada god izađemo iz kuće. Za ovaj deo su takođe zaslužne štamparije. Bilo da vam je potrebno štampanje velikog formata kao što su bilbordi, roll up baneri ili malih poput flajera, štamparije vam izlaze u susret. Takođe, u štampani materijal ulaze i veoma bitne vizit karte. Bez vizit karte dovodite se u situaciju da budete shvaćeni i posmatrani kao neprofesionalni i neposvećeni. Svi uspešni biznisi i ljudi koji su zaslužni za taj uspeh će u svakom trenutku imati vizit kartu kod sebe kako bi u situacijama gde im se ukaže prilika za promovisanje podelili svoje vizit karte i na taj način dali do znanja da njihov biznis postoji. Ovo je najprikladnije u situacijama kao što su poslovna okupljanja, seminari i u situacijama gde se može desiti da upoznate nove ljude samim tim i nove potencijalne klijente ili potrošače. Štamparije sa svojom sito štampom će najbolje izvesti ovaj posao za vas.

Vrste štampe u štamparijama

U zavisnosti od toga šta želite da odštampate, štamparije vam nude razne vrste štampe. Trenutno najpopularnija vrsta štampe je definitivno digitalna štampa jer je proces štampanja znatno ubrzan i na taj način postao je ekonomičiji. Sve što je potrebno za digitalnu štampu jeste materijal koji se već nalazi na kompjuteru. Sito štampa bi bila možda sledeća po popularnosti jer je jako zahvalna kada su u pitanju materijali na kojima se štampa sadržaj. Pogodna je za skoro sve materijale i zbog toga se često koristi za brendiranje upotrebnih stvari poput upaljača, olovaka, majica ili kačketa. Ofsset štampa je takođe popularna ali uglavnom za štampanje velikih formata ili velikih tiraža. Ostavlja visoko kvalitetan otisak i cena je izuzetno pogodna s obzirom da se smanjuje ukoliko se povećava broj tiraža.