POLUKRUŽNA TUŠ KABINA U VAŠEM KUPATILIU: Koji paravan za tuš izabrati, staklo ili pleksiglas?

Uređenje kupatila uvek predstavlja poseban izazov kada je uređenje enterijera u pitanju. Kupatilo je specifično po mnogo čemu – specifična namena uslovljava i vreme koje moramo provesti prilikom odabira najboljih elemenata za naše kupatilo, kao i svih ostalih detalalja u njegovom enterijeru.

Kada je u pitanju uređenje kupatila, nikako se ne možemo voditi samo načelom estetike – uređenje kupatila podrazumeva najpre razmišljanje o funkcionalnosti elemenata koje ćemo ugraditi u kupatilo. Izazova u procesu uređenja kupatila je mnogo – od zadatka da sve opremimo tako da nema vlage, od postavljanja pločica do ugradnje prozora, pa sve do odabira sanitarija poput lavaboa, ormarića za kupatilo ili kade i tuš kabine.

U celom ovom poslu, odabir tuš kabine može biti poseban izazov, naročito ako se radi o malom prostoru u koji morate smestiti kupatilo.

Koji i kakav paravan izabrati – da li je bolje staklo ili pleksiglas?

Kada se odlučite da u svoje kupatilo ugradite tuš kabinu, bez obzira da li je u pitanju pravougaona ili polukruzna tus kabina, moraćete da odaberete i paravan koji če se najbolje uklopiti u celokupan ambijent vašeg kupatila.

Možete odabrati paravan za tuš kabinu od stakla ili pleksiglasa. Svaki od njih ima svoje prednosti i manje. Naime, paravan za tuš kabinu od stakla, daće vašem kupatilu poseban izgled – izvesnu dozu elegancije i estetskog sklada. Takođe, kako je proizvodnja paravana i tuš kabina u poslednje vreme poprilično uznapredovala, za svoju tuš kabinu možete odabrati i stakleni paravan sa nekim posebnim reljefom po njemu. Nedostatak staklenog paravana za tuš kabinu, bar kako kažu iskustva, jeste to što se ovakav paravan više prlja.

Sa druge strane paravan o pleksiglasa manje će se prljati, lakše čistititi, teže može da se slomi, a i cena je definitivno manja. Savakako, bez obzira na koji paravan ćete se odlučiti, važno je da pronađete salon sa najboljom ponudom sanitarije i velikim izborom u kojem možete pronaći ono što vama treba.

Polukružna tuš kabina – pravi izbor za vaše kupatilo

Tuš kabine odavno su preuzele primat u odnosu na kade koje su godinama bile obavezan detalj u kupatilu. Iako kada možda deluje kao primamljivija i komfornija ideja, tuš kabine se poslednjih godina mnogo više kupuju i ugrđuju u kupatilo. Razlog za ovako nešto je vrlo jednostavan – tuš kabina će u vašem kupatilu zauzeti mnogo manje prostora, a pored ove činjenice postoje i mnoge druge prednosti. Kada govorimo o ovom izboru, naravno, ukoliko ste već odustali od ideje ugrađivanja kade u vaše kupatilo, vaš izbor može biti pravougaona ili polukruzna tus kabina. Ukoliko imate prostrano kupatilo i niste u manjku sa prostorom, možete se odlučiti i za pravougaonu tuš kabinu, koja zauzima više prostora, ali i nudi određenu dozu komfora prilikom kupanja ili tuširanja u njoj.

Polukruzna tuš kabina je pak pravi izbor ukoliko kupatilo sa svim emelentima i saniratijama koje su vam potrebne morate smestiti u nešto manji prostor. U ovom slučaju, polukruzna tus kabina će zaista biti pravi izbor za vas. Ovakvu tuš kabinu možete smesiti u manji prostor – čak i ako kupatilo, na primer, smeštate u potkrovlje ili bilo koju prostoriju sa kosim plafonom, uvek postoji jedan ugao kod najviše tačke zida u koji možete smestiti polukružnu tuš kabinu.